Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

EL:n marraskuun tapaaminen

Ke 11.11.2009 klo 10 syyskokous Kivirannassa.


Turvallinen elämä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Ansiomerkkien jakotilaisuus

13.11.2009 Terttu Sillanpää / kuvat Antero Huhtala

Kyyjärven Sotaveteraaniyhdistyksen jäsenille järjestötyön ansiomerkkejä.

Kivirannassa oli koolla yli 40 veteraania,leskeä, puolisoa, kannattajajäsentä sekä omaisia ja ystäviä to 12.11. eli veteraanien tavanomaisena ruokailupäivänä.

Paikalle olivat saapuneet myös Sotaveteraanien Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Birger Fält, toiminnanjohtaja Timo Hakala,sekä naistoimikunnan puheenjohtaja Raija Kähkölä. He olivat tullet jakamaan meille nämä myönnetyt mitalit, Kertoivat myös ajankohtaisista suunnitelmista ym. veteraanirintamalla.

Kalevi Koskinen kertoi tervehdyspuheessaan, että yhdistyksemme perustamisesta on kulunut 43 v., tunnuksen omaavia jäseniä on 19 miestä ja 9 naista, lisäksi on 15 kannattajajäsentä, joista osa toimii hyvinkin aktiivisesti hallituksessa ym  käytännön asioissa.

Ruokailun jälkeen Vilho Korpeinen kantele, ja Pentti Pekkarinen  laulu, esittivät Vilhon sanoittaman ja säveltämän "Vaarin Kannel"- nimisen kappaleen.

Ansiomerkkejä saivat: Yrjö  Peuranen ja Uuno Lehtonen  ansioristin pitkäaikaisesta työstä sotaveteraanijärjestössä. Kultaisen ansiomerkin saivat Martta Aaltonen, Olli Aaltonen, Kerttu Autio, Kerttu Halmesaari. Katri Herrala, Kalevi Koskinen, Esa Oikari, Pentti Sillanpää, Eino Takanen, Sulo Tamminen. Hopeisen merkin saivat Eila Koskinen ja Terttu Sillanpää. Valitettavasti  Olli Aaltonen ja Esa Oikari  kutsuttiin viimeiseen iltahuutoon ennenkuin jakotilaisuus saatiin toimeksi.

Ennen loppukahvia vielä saimme kuulla "Veteraanin iltahuudon"  Vilhon ja Pentin laulamana, Kalevin säestäessä, vielä  "Maamme-laulu" lopuksi, niin tilaisuus jäi muistojen joukkoon.

 

Saamme olla kiitollisia, että veteraaneja on vielä reippaina keskuudessamme. Se auttaa meitä muistamaan keiden ansiota on itsenäisyytemme ja hyvinvointimme. Kiitoksen ansaitsevat myös veteraanien puolisot ja lesket. Sota- ja jälleenrakennusajan lapsetkin  saivat kantaa kortensa kekoon, piti nuoresta oppia työntekoon.

Vapaan sanan aikana myös Tapio Mäntynen, joka oli tullut vastaanottamaan enonsa mitalia, kertoi  1939 syntyneiden alkutaipaleesta, jolloin eivät isät voineet olla edes lastensa ristiäisissä.