Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Osuuskunnan uutisia

4.12.2010 Janne Pulkkinen

Vuosi vaihtui ja samalla toimitilamme. Uudessa tilassa on ovet auki jo tällä viikolla, mutta varsinaiset avajaiset pidetään 11.1. maanantaina.

Uusissa tiloissa aloitamme 4.1.2010 kello 9:00 alkaen. Aukioloaikamme ovat ma-pe 9:00-16:30 ja la 10:00-14:00.

Nyt kun saimme vuokrattua isommat tilat luovumme vuokratoimistoistamme kunnantalon päädyssä ja samoin vuokratilasta liikekeskuksessa. Viime vuoden syksyn toimimmekin sopimuksella, jossa maksoimme vuokraa koko tilasta liikekeskuksessa ja Kylätupa toimi tiloissamme. Mutta, koska tilat kävivät pieneksi, oli isomman tilan etsiminen välttämätöntä.

Uuteen tilaamme tulee uusia toimittajia ja niiden joukossa on tammikuun aikana aloittava naisten alusvaatetoimittaja, lemmikkieläintarvikkeet, ompelutarvikkeita saadaan myös lisää ja kankaita, sekä kodinkoneliike. Eli palvelu monipuolistuu ja nyt myös kylätalkkarien toimisto on uusissa tiloissamme.

Muistathan myös, että meidän kautta saa myös Pohjantähden vakuutuksia. Juha Peltola on yhteyshenkilönä niissä.

Tässä samassa yhteydessä haluamme kiittää Kylätupaa yhteistyöstä. Yhteistyö alkoi, kun ostimme heiltä avajaiskahvit markkinoiden yhteydessä ja kyläläisille maistuikin lettu poikineen. Syksyn aikana uusimme hieman liiketilan ulkoasua ja hankimme meille ja Kylätuvalle valomainokset. Kun nyt muutamme pois osuuskunta päätti lahjoittaa Kylätuvan mainosvalon heille, niin saadaan mainostettua heidän arvokasta toimintaa kahviossa jatkossakin.

Heidän työn arvosta kertoo mm. kunnan myöntämä Vuoden Kyyjärvinen teko palkinto. Ja varmasti moni on samaa mieltä, kun on paikka, jossa juoda kupillinen kahvia kiireettömästi ja vaihtaa viimeisimmät kylän kuulumiset tuttujen kanssa. Tämä on omiaan lisäämään yhteisöllisyyttä ja myös turvaa. Toivommekin, että tämä arvokas työ jatkuu ja toivotamme hyvää jatkoa heille. Mielellämme jatkossakin teemme yhteistyötä heidän kanssaan vaikka olemmekin eri tiloissa.

Kiitos myös Osuuskunnan työntekijöille ja jäsenille vuodesta 2009. Saimme paljon aikaan ja toiminta on pikku hiljaa vakiinnuttanut asemaansa. Kiitos myös Pirkko Kotaselle, joka luotsasi alkuvaiheessa toimintaamme hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa. Kiitos Pirkko!

Vuosi 2010 on mielenkiintoinen näkymiltään. Saimme TE-keskukselta eli vuoden alusta ELY-keskukselta 72500€ työllisyyspoliittisen avustuksen. Tämä raha on projektiin, joka on nimetty täystyöllisyys hankkeeksi. Tavoitteena on kehittää edelleen osuuskunnan toimintaa ja nimenomaan työllistämistyökaluja. Liian moni projekti keskittyy tukirahalla väliaikaisiin ratkaisuihin ja eivät puutu varsinaisiin ongelmiin. Tämän projektin tehtävä on luoda kanavat, joiden kautta saadaan oikeita työpaikkoja. Esimerkiksi kun työosuuskunnan kautta luodaan  jokin uusi palvelu, ja se saa vakiintuneen asiakaskunnan, se luo työpaikan. Tällä ja monella muulla työkalulla saadaan paljon aikaan, minkä vuoden 2009 tulokset vahvistavat; 14 työpaikkaa ja 35 osuuskunnan jäsentä. Tälle alkaneelle vuodelle on uusia jäseniä tullut jo kohta kymmenen joten 50 jäsenen rajapyykki häämöttää jo lähellä.

Vauhdikasta ja toiminnantäyteistä vuotta 2010 toivoo Nopolan Kylätalkkarien väki.