Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kerttu Kotka täytti 90 vuotta

10.1.2010 Riitta Kytölä

Kerttu vietti syntymäpäiväänsä kotonaan lastensa ja sukulaisten kanssa sunnuntaina 10.1.2010.

Oliko 10.1.1920 Kurkijoella, kauniissa Karjalassa, yhtä kaunis ja kirpeä pakkaspäivä kuin täällä Kyyjärvellä tänä vuonna, siitä ei syntymäpäivän sankarilla ymmärrettävästi ollut selkeää muistikuvaa. Joka tapauksessa sinä päivänä tuolla Laatokan rannalla syntyi Kerttu (o.s. Kylliäinen) kotiin, jossa oli ennestään jo velipoika. Toinen veli syntyi vielä myöhemmin. Nyt on Kerttu ainona näistä kolmesta sisaruksesta elossa.

Kertun koti sijaitsi Talvisodassa Neuvostoliitolle luovutetulla alueella. Niinpä Kertun evakkotie toi aluksi Kimingin koululle ja sieltä edelleen Noposenahon Koivumäen tilalle. Jostain syystä muu perhe ohjattiin Lounais-Suomeen. Kerttu yksin jäi koko perheestä Kyyjärvelle.

Vuonna 1941 Kerttu vihittiin Jalmari Kotkan kanssa. Avioliitosta syntyi kuusi lasta: Taisto, Tuula, Tapio, Teija, Tuomo ja Timo. Jalmari kuoli 1966.

Nyt Kerttu elää kotonaan poikiensa Tapion ja Timon kanssa. Muut lapset ovat lentäneet pois Kyyjärveltä Jyväskylään, Laukaaseen ja Helsinkiin. Pitkä ikä on tuonut jo sairauksia, mutta yhä Kerttu laittaa ruokaa ja tekee muita taloustöitä voimiensa mukaan.

Reilut kymmenen vuotta sitten Kerttu kävi Tuula-tyttären kanssa rajan takana katsomassa vanhoja kotiseutujaan. Oma kaunis kotitalokin oli hyvin pystyssä uusine kattoineen.  Silti tuntui oudolta, kun entisiä rakkaita paikkoja asutti nyt vieraat ihmiset.

Toivotamme Kertulle Onnea ja Taivaan Isän siunausta jokaiseen päivään!