Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Myrkkylamppu

Heimo Mäkiseltä tuli mielenkiintoinen kysely NopolaNewsin palautelaatikkoon. Henkilö joka tietää kyseisestä lampusta jotain, voi ottaa yhteyttä NopolaNewsiin tai suoraan Heimo Mäkiseen.


Kyyjärven Lions-club hyvällä asiallaYli 30 kiloa keveämminKYYJÄRVEN LÄÄKÄRIN VASTAANOTTO TIEDOTTAAKarkiton kuukausiOmaishoitajien kokoontuminen

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Myrkkylamppu

15.2.2010 Juttuvinkki / Veikko Huumarkangas

Heimo Mäkiseltä tuli mielenkiintoinen kysely NopolaNewsin palautelaatikkoon. Henkilö joka tietää kyseisestä lampusta jotain, voi ottaa yhteyttä NopolaNewsiin tai suoraan Heimo Mäkiseen.

Hyvät Nopola News toimittajat. Olen Heimo Mäkinen, Siiri ja Julius Mäkisen katraan toiseksi nuorin poika. Synnyin vuonna 1936 Kyyjärven Väärässämäessä . Äitini Siiri ja veljeni Martti kuolivat keuhkotautiin vuosina 1941 ja 1942. Silloin kunnan lähettämä henkilö tuli meille ja hänellä oli mukanaan niin sanottu myrkkylamppu. Hänen tehtävänään oli polttaa lamppua huoneessa, jossa keuhkotautia sairastanut henkilö oli kuollut. Muistaakseni lamppu antoi sinertävää valoa. Olen kiinnostunut tietämään, mikä tämä myrkkylamppu oli ja miksi sitä käytettiin ja mitä ainetta siinä poltettiin. Kotonani keuhkotautiin kuolleen henkilön vaatteet ja vuodevaatteet poltettiin. Kyseisen huoneen pesussa käytettiin voimakashajuista lysolia. Haluaisin myös tietää, mitä tämä lysoli oli.

Löytyisiköhän kunnasta jostain tällainen myrkkylamppu? Olisin kiinnostunut näkemään lampun, jonka sinertävää valoa viisi- ja kuusivuotiaana ihmettelin. Jos tällainen lamppu jostain löytyisi, olisi mukava nähdä se vaikkapa Kyyjärvipäivillä. ensi kesänä. Voisiko joku kertoa NopolaNewsin sivuilla enemmän tästä myrkkylampusta ja lysolista?

Kiittäen etukäteen

LVI-insinööri Heimo Mäkinen

Maahiskuja 604230 KERAVA  Puh. 044 - 5151 275 

Sähköposti: liisa.niemi@vantaa.fi