Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Lastenpäivä Paletissa

18.2.2010 Suvi Kantonen

Kauppakeskus Paletin Lastenpäivä oli jälleen onnistunut tapahtuma.

Näin sivusta seuranneena pistin merkille, että tapahtumaan osallistui paljon myös oman paikkakunnan perheitä. Lapsille olikin monenlaista puuhaa. MML:n järjestämä kasvomaalaus on aina yhtä suosittu. Lapset odottivat innolla vuoroaan, kun Satu Kainu ja Kati Pölkki taiteilivat kasvoille kukkia, perhosia, hämähäkkejä leppäkerttuja ja ties mitä. Siilinjärveltä oli saapunut paikalle myös Justus -pelle, jonka käsissä ilmapallot muuttuivat erilaisiksi olennoiksi silmänräpäyksessä. Pojat tuntui tykkäävän miekoista, ja tytöt pyysivät tekemään kissoja ja koiria. Justus-pellen kengät oli niin isot, että hän kertoi lähes joka päivä niihin itsekin kompastuvansa. Ne on hankittu ”Ameriikasta ”asti, siellä kun kaikki on niin paljon isompaa, luntakin lehtitietojen mukaan kaksi metriä, nauroi Justus.  Pellen hommia Justus on tehnyt jo niin kauan kuin muistaa, aloitti tekemällä taikatemppuja ja nyt elämä on kuulemma vain yhtä pelleilyä paikasta toiseen.

Suomen Partion 100-vuotisjuhlakautta vietettiin valtakunnallisesti viime viikonlopun aikaan eri paikkakunnilla, joten  Kyyjärvellä tapahtuma sopi oivallisesti tähän Lastenpäivään Paletissa. Kyypartiolla oli kota Kauppakeskus Paletin piha-alueella, josta jokainen halukas sai lettua ja makkaraa. Lisäksi partiolaiset keräsivät varoja toimintaan myymällä tuotteitaan ja arpoja paikan päällä. 10-vuotiaalla Oskari Pylkkösellä kävi tuuri, hän voitti hienon rinkan itselleen. Tätä tarvitsen leireille ja retkille, totesi iloinen voittaja palkinnostaan. Kyypartio täyttää toukokuussa 25 vuotta ja jäseniä on n.80. Lippukunnan pitkäaikainen johtaja Erik Holmberg kertoi olleensa vuosina -47 ja -48 isommilla poikien partioleireillä, ja sieltä saaneensa kipinän toimintaan. Meillähän on täällä maaseudulla loistavat puitteet, ainoa ongelma on vain jatkuva pula vetäjistä, yli 15 vuotiaista varsinkin. Lasten vanhemmat ovat kiitettävästi jaksaneet auttaa eri tapahtumissa, yöleireillä ja koloilloissa. Tekemistä on riittänyt ihan kiitettävästi, kertoo Erik, joka itse on jättäytymässä ansaitulle eläkkeelle tästäkin hommasta.

Myös SPR:n vapaaehtoiset lipaskerääjät nähtiin Paletin aulassa lauantaina. Hannele Lampila ja Saara Vähämäki iloitsivat siitä, että lippaisiin suhtauduttiin positiivisesti. Rahaa kerättiin Haitin katastrofin uhrien hyväksi.

Suvi Kantonen