Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Liikunta toimii usein kuin lääke

Liikunnasta saatu nautinto, virkistys ja kunnossa pysyminen kannustaa reippailemaan. Monenlaista ryhmätukea on tarjolla.


EL:n Teatteri- ja risteilymatka

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hoitotahto - elämänlaatutestamentti

10.2.2010 Tuula Härkönen / sos.terv.vast.

To 11.2. klo 10 tk-lääkärimme Virve Ohranen tulee kertomaan Rientolaan hoitotestamentista. Tervetuloa osallistumaan!

EL:n helmikuun tapaamisessa aiheena on hoitotestamentti eli ihmisen tahdon ilmaisu tulevasta hoidosta. "Täten minä xxxxx määrään, että jos minä vakavan sairauden tai onnettomuuden seurauksena menetän oikeuskelpoisuuteni, esim. tajuttomuuden ...." (Stakesin lomake)

Elämänhalun menettämisestä ei ole kyse, vaan hoitotahdon olemassaolo selkeimmillään auttaa ihmistä elämään elämänsä viime vaiheet arvokkaasti. Ihminen tarvitsee ja saa aina hyvää hoitoa:

Ote laista potilaan asemasta ja oikeuksista 8.pykälä Kiireellinen hoito "Potilaalle on annettava hänen henkeään ja terveyttään uhkaavan vaaran torjumiseksi tarpeellinen hoito, vaikka potilaan tahdosta ei tajuttomuuden tai muun syyn vuoksi voi saada selvitystä.                                              Jos potilas on aikaisemmin vakaasti ja pätevästi ilmaissut hoitoa koskevan tahtonsa, potilaalle ei kuitenkaan saa antaa sellaista hoitoa, joka on vastoin hänen tahtoaan."

Mistä siis oikeasti on kysymys? Miten se testamentti tehdään? Mistä minä itse saan, voin, uskallan päättää, luopua? Onko se oikein? 

Asiahan koskee meitä kaikkia ihmisiä. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja kyselemään tärkeästä aiheesta.