Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi osallistuu uusiutuvan energian kilpailuun

17.2.2010 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja: "Tällä hetkellä imua kuntaan on"

Kyyjärven kunta osallistuu uusiutuvan energian kunta 2010-kilpailuun. Energiateollisuuden, MTK:n, kuntaliiton, Suomen Yrittäjien, TEM:n ja ympäristöministeriön järjestämässä kilpailussa tarkoituksena on tarkastella uusiutuvan energian käyttöä kunnissa sekä edistää uusien ratkaisujen käyttöön ottoa. Neljästä kategoriasta Kyyjärvellä on valittu osallistuminen sarjaan 1, jossa arvioidaan lämpölaitoskohtaisesti uusiutuvan energian kokonaismäärää kunnissa. Kyyjärvellä tilanne on tältä osin hyvä, sillä kunnan kaukolämpöverkko on yksi Suomen kolmesta kokonaan laskennallisesti nollapäästöisestä verkosta ja ainoa, jolle on myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton ekoenergiamerkki kesällä 2009.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan kilpailu on mahdollisuus tuoda esiin maaseutuasumisen hyviä puolia. ”Kuten olemme jo moneen otteeseen informoineet, on ekoteko muuttaa Kyyjärvelle. Esimerkiksi muuttopäätös Helsingistä Kyyjärvelle mahdollistaa 10 000 kilometrin ajamisen autolla samojen päästöjen saavuttamiseksi”, Muukkonen toteaa. Lisäksi hän muistuttaa, että tosiasiallisesti palvelutkin ovat maaseudulla lähempänä kuin kaupungissa. ”Esimerkiksi kotioveltani on kunnanvirastolle matkaa 100 m, terveyskeskukseen 150 m, 24/7-huoltoasemalle 300 m ja vain kolmena päivänä vuodessa kiinniolevaan kauppakeskukseen 450 m. Eikä Jyväskyläänkään mene kuin 1,5 tuntia, joka lienee lyhyt aika pääkaupunkiseudun ruuhkissa”, kunnanjohtaja tuo esiin.

Hänen mukaansa asioiden aukikirjoittamisella on myös ollut positiivinen vaikutus Kyyjärvellä vuodenvaihteessa virinneeseen tonttikauppaan. Normaalin tontti vuodessa tahdin sijaan viimeisen kolmen kuukauden aikana kaupat on syntynyt jo 7 omakotitalotontin, yhden rivitalotontin ja kahden teollisuustontin osalta. ”Lisäksi liiketilamme ovat täyttyneet ja kunnassa on huutava asuntopula”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.