Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanjohtaja pyytää kuntalaisilta ideoita kuntaliitoksen vaihtoehdoksi

Toiveissa ajatuksia työpaikkojen luomiseen ja ihmisten houkutteluun. Kuntajakoselvitys käynnistyy huomenna.


Janne Pulkkinen Kyyjärven työ- ja elinkeinoasioiden projektijohtajaksi

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanjohtaja pyytää kuntalaisilta ideoita kuntaliitoksen vaihtoehdoksi

10.2.2010

Toiveissa ajatuksia työpaikkojen luomiseen ja ihmisten houkutteluun. Kuntajakoselvitys käynnistyy huomenna.

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen pyytää kuntalaisilta uusia ideoita siitä kuinka kuntaan saataisiin uutta yritystoimintaa, uusia työpaikkoja ja lisää väkeä. Hänen mukaansa ideoita on tällä hetkellä liian vähän, jotta ne tarjoaisivat todellisen vaihtoehdon alkusyksystä käytävälle kuntaliitoskeskustelulle. ”Halusimme työ- ja elinkeinotiimissä tarjota kuntalaisille mahdollisuuden ideoinnilla vaikuttaa siihen voimmeko välttää liitoksen vai emme”, Muukkonen kertoo.

Kunnanjohtajan mukaan Kyyjärvellä on pakko tapahtua kaupan aktivioitumista, työllisyystilanteen parantumista ja muuttovoittoa, että palvelut on tulevaisuudessa mahdollista säilyttää. Tämä tarkoittaa tarvetta saada tuloksia työ- ja elinkeinopolitiikassa siten, että kunnan verotulot saadaan kohoamaan selvästi tulevaisuudessa. Samalla myös muuttotappio on pysäytettävä. ”Olemme laskeneet, että yhden poismuuttajan vaikutus on noin 4000 euroa pelkästään veroina ja valtionosuuksina. Näin ollen vuotuinen 25 hengen poismuutto tarkoittaa viiden vuoden tähtäimellä puolen miljoonan euron leikkauspainetta. Henkilötyövuosina leikkaustarve on viiden vuoden päästä noin 8 henkeä, johon kunnalla ei ole mahdollisuutta”, kunnanjohtaja selventää.

Kyyjärvellä on tehty viimeisen vuoden aikana toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi. Seutukunnan hankkeiden kautta syntyneistä työpaikoista lähes kolmannes on syntynyt nimenomaan Kyyjärvelle, jonka lisäksi kunnanjohtajan valmisteleman uuden sijoitusstrategian myötä kunnan sijoitustulot tullevat yli 2-kertaistumaan. Tämä helpottaa tulevaa taloustilannetta. ”Olen jo aiemmin sanonut, että nyt yleisen taloudellisen tilanteen vaikuttaessa negatiivisesti kansantalouteemme, ei ole oikea aika leikata. Kuitenkin heti kun kansantalous taas alkaa hyrrätä, voimme joutua leikkauslistojen eteen koko maassa, myös Kyyjärvellä”, Muukkonen kertoo. Vaihtoehtona on nimenomaan elinkeinojen kehittäminen ja lisätulojen hankkiminen.

Kyyjärven kunnan työ- ja elinkeinotiimi pyytää lähettämään uusia yritysideoita ja ideoita muuttotappion selättämiseen täystyöllisyysohjelman hankesihteeri Mika Isoniemelle, mika.isoniemi@kyyjarvi.fi.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.