Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanjohtaja pyytää kuntalaisilta ideoita kuntaliitoksen vaihtoehdoksi

Toiveissa ajatuksia työpaikkojen luomiseen ja ihmisten houkutteluun. Kuntajakoselvitys käynnistyy huomenna.


Janne Pulkkinen Kyyjärven työ- ja elinkeinoasioiden projektijohtajaksi

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven strategisesta toiminnasta tutkimus

24.2.2010 Matti Muukkonen

Tutkimus valmistuu kevään aikana

Kyyjärven kunnan strategisesta toiminnasta on aloitettu seurantatutkimus. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa miten eri ihmiset Kyyjärven kunnan organisaatiossa näkevät strategian roolin ja muutokset siinä sekä tarkastella kuntastrategiaa sisällöllisesti. Tutkimuksen toteuttaa yhteiskuntatieteiden maisteri Miikka Venäläinen Jyväskylän yliopiston taloustieteiden laitokselta. Tutkimus on Venäläisen opinnäytetyö kauppatieteiden maisterin tutkintoon.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan nyt tehtävä tutkimus on mahdollisuus saada ulkopuolista arviota kunnan strategisten valintojen toimivuudesta sekä tietoa siitä kuinka organisaatio on oppinut strategiaprosessin kestäessä. ”Yhteistyö tutkimuslaitosten kanssa on tärkeä osa sen selvittämistä teemmekö oikeita asioita vai emme”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa aloite on tullut tutkimuksen laatijalta itseltään.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Venäläisen mukaan Kyyjärven innovatiivinen näkemys strategiaan tarjoaa loistavat tutkimusmahdollisuudet. ”Strategia ketteryytenä on tieteellisenä käsitteenä uusi ajatus ja sitä onkin syytä tutkia tarkasti mallin siirrettävyyden mahdollistamiseksi”, Venäläinen tuo esiin. Tutkimuksessaan ”Strategia subjektiivisena näkemyksenä” Venäläinen pyrkii käsitteellistämään eri ihmisten näkemyksiä strategioista ja niiden sisällöistä. Tutkimuksen on tarkoitus valmistua kevään aikana, jonka jälkeen tuloksista on tarkoitus järjestää erillinen julkistamistilaisuus Kyyjärvellä.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394 ja Miikka Venäläinen, miikka.j.venalainen@jyu.fi, 050-3095963.