Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katri Lehtinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Katri Lehtinen siunattiin lauantaina 13.2.2010 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.


Hugo Kemppainen on poissaMartti Nieminen saateltiin haudan lepoonTaimi Jaakkonen siunattiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Martti Nieminen saateltiin haudan lepoon

6.2.2010 Olavi Vallivaara

Martti Nieminen siunattiin Karstulan kirkossa lauantaina 6.2.2010. Hänet saateltiin Lempi puolison viereen Saarijärven Kolkanlahteen ja muistotilaisuutta vietettiin Karstulassa, juhlatila Wanhoissa Wehkeissä.

Martti Nieminen syntyi Karstulan Kangasaholla Siiri ja Juho Niemisen perheeseen 10.11.1922. Nuorena miehenä Isänmaan ääni kutsui puolustamaan maatamme. Matti oli mukana sodan kovissa taisteluissa. Sodasta palattuaan hän kouluttautui metsäalalle. Martti vihittiin avioliittoon saarijärveläisen Lempi Kotilaisen kanssa v.1950. Avioliitosta syntyivät pojat: Jari ja Jouni. Hän työskenteli metsätyönjohtajana 1950-luvun alkupuolelta vuoteen 1961 Oikarin sahalla. Sen jälkeen hän työskenteli Pohjanmaalla Nars Oy:llä ja perhe muutti Kyyjärveltä Soiniin. Kyyjärvelle muutettiin takaisin v.1963, kun Martti kutsuttiin Schaumannin palvelukseen. Tässä työssä hän oli 24 vuotta eläkelle siirtymiseensä saakka. Kyyjärvellä hankittiin oma koti,"Päivälä", vuonna 1969. Lempi puoliso sairastui ja nukkui pois v.1989.

Martin harrastuksiin kuului ennenkaikkea hiihto. Hän hiihti paljon työnsä puolesta metsissä ja sitten vapaa-aikana harrasti ja osallistui moniin hiihto- ja metsätaitokilpailuihin aina veteraaniikään saakka. Hän kuului Kyyjärven Kyvyn hiihtojaostoon ja oli Harsunkankaan hiihtojen ratamestari ja innokas talkoomies. Hänelle myönnettiin v.1972 Hiihtoliiton ansiomitali. Metsästys, kalastus, marjastus ja luonnossa liikkuminen olivat hiihdon lisäksi hänen harrastuksiaan. Martti myi Päivälän ja muutti takaisin syntymäpitäjäänsä Karstulaan vuoden vaihteessa 1991. Rivitalossaan Ylimensalmentiellä hän vietti vanhuuden päiviä. Hän kuntoili ja oli pitkään vireä. Sairaus vei lopulta voimat ja Martti nukkui pois Karstulan sairaalassa 88-vuotiaana 10.1.2010. Martin siunasi Kyyjärven khra Olavi Vallivaara, kanttorina toimi Markku Aho Saarijärveltä.Marttia jäivät kaipaamaan pojat perheineen, veli ja sisaret perheineen sekä muut sukulaiset ja ystävät.