Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katri Lehtinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Katri Lehtinen siunattiin lauantaina 13.2.2010 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.


Hugo Kemppainen on poissaMartti Nieminen saateltiin haudan lepoonTaimi Jaakkonen siunattiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Taimi Jaakkonen siunattiin haudan lepoon

30.1.2010 Olavi Vallivaara

Taimi Maria Jaakkonen nukkui pois Karstulan sairaalassa 31.12.2009. Hänet siunattiin lauantaina 30.1.2010 Kyyjärven kappelissa.Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.

Taimi Maria Jaakkonen e.Luoma syntyi 25.2.1915 Alajärvellä. Hän muutti lapsena Kyyjärvelle. Koulut käytyään hän oli palveluksessa monessa talossa mm. Oikarilla ja Lintulahdessa. Isänmaan ääni kutsui Taimin rintamalotaksi v.1942. Hänet lähetettiin eturintamalle Itä-Karjalaan: Karhumäki, Käppäselkä, Haaremi ja Riikosjärvi. Hän toimi kanttiinilottana sairaalassa ja eturintamalla vastaavana emäntänä. Rohkeana naisena hän selvisi monista täpäristä tilanteista. Heinäkuussa 1944 tuli lähtö Itä-Karjalasta, kun Neuvostoliitto aloitti suurhyökkäyksen. Sitä tuloa Taimi tuli Kyyjärvelle saakka. Kolmatta vuotta hän toimi rintamalla lotta tehtävissä. Siellä hän tutustui salmilaiseen sotilaaseen, Vilho Jaakkoseen, jonka kanssa kihlautui. Heidät vihittiin avioliittoon v.1944. Sodan jälkeen perhe muutti Nokialle ensin Taimi ja Vilho sekä myöhemmin Sauli poika, jota mummo oli hoitanut. Sen jälkeen heillä oli maatila Lapinlahden Alapitkällä. Myöhemmin he siirtyivät Siilinjärvelle ja Vilho työskenteli rakennustöissä. Vilho puoliso menehtyi tapaturmaisesti v.1961. Sen jälkeen Taimi palasi Kyyjärvelle hoitamaan äitiään.  Maria äiti nukkui pois joulun alla 1970.  Taimi asui yhdessä elämänkumppaninsa Reinon kanssa kotipaikallaan, johon rakennettiin uusi talo. Kun voimat ehtyivät oli kototalosta luovuttava ja hän muutti vanhustentaloon. Taimi sai elää pitkän elämän lähes 95 vuotta. Häntä jäivät kaipaamaan Saulin perhe lastenlapsineen, sisaren ja veljen jälkeläiset sekä muut ystävät.

Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa Sauli muisteli äitiään, Saulin ja Ullan lapset Juha ja Eija muistelivat mummoaan sekä lukivat adressit. Kanttori Minna Erkkilä esitti yksinlaulua ja säesti virret. Martta Laakoli lausui tekemiään runoja ja muisteli Taimia samoin tätiään muisteli muutama muukin. Khra Olavi Vallivaara piti päätöshartauden.