Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tonttikauppa virinnyt Kyyjärvellä

19.1.2010 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja kehottaa edelleen kuntalaisia tekemään kodinremontteja, koska lama näyttää olevan loppusuoralla.

Kyyjärven kunnassa on viriämässä oikea rakennusbuumi. Viimeisen parin kuukauden aikana kunta on myynyt jo neljä tonttia ja ensi maanantaina valtuuston käsittelyssä on viides. Näyttäisikin siltä, että vuodesta 2010 on tulossa paras rakennusvuosi pitkään aikaan. Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan tämä on selvää seurausta siitä, että Kyyjärvellä tapahtuu tällä hetkellä, joka näkyy myös kiinnostavuuden lisääntymisenä. ”Kyselyitä tulee kunnan ulkopuoleltakin jatkuvasti ja toivottavasti ne johtavat kauppoihin”, Muukkonen kertoo.

Uudisrakentaminen on nyt kova sana Kyyjärvellä. Kunnassa on tällä hetkellä käsittelyssä myös mahdollinen vuokra-asuntojen lisärakentaminen joko rivitalo, ns. viipalerivitalo tai jopa kerrostalorakentamisen muodossa. ”Tällä hetkellä kartoitamme, miten voisimme mahdollisimman kustannustehokkaasti tuottaa lisää asuntokantaa kuntaamme”, Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa rakentamista voi muutenkin tulla tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, sillä kunnan laajojen investointien lisäksi, myös muutama yritys suunnittelee investointeja, kuten taantuman loppuvaihteissa onkin tarpeen. ”Muuten menee hyvä lama hukkaan, jos sitä ei osata hyödyntää”, kunnanjohtaja tuo esiin.

Hänen mukaansa kunnanhallitus käsittelee myös Paletin laajentamista seuraavassa kokouksessaan helmikuun alussa. ”Alustavien tietojen mukaan tarve jopa kaksinkertaistaa Paletti on olemassa eli puhutaan jopa 4000 m2 laajennuksesta”, Muukkonen tuo esiin. Kunnanjohtajan näkemyksen mukaan rakentaminen on äärimmäisen tärkeää kunnan työllisyyden turvaamiseksi ja jopa selvästi parantamiseksi. Edelleen hän kehottaa kuntalaisia myös tekemään pikaisia päätöksiä kodinremonttien toteuttamisesta, sillä kaikki merkit viittaavat siihen, ettei tämä lama enää kovin kauaa kestä. ”Sitä osoittavat kasvuennusteet tälle vuodelle sekä jo kolme kvartaalia noussut pörssi ja öljyn hinta”, Muukkonen selventää.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.