Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Aarteita kätköstä

20.2.2010 Mirjam Huotari

Siis mitä? Juuri niin, Aarteita kätköstä. Helluntai- ja vapaaseurakunnan yhteinen lastentapahtumaprojekti on jälleen pyörähtänyt käyntiin. Pitäkääpä siis kaikki lapsiperheet lauantai 13.3. vapaana Nuopparin MIX-päivää varten :-)

Koteihin tarkempaa postia tulee alakoululaisten mukana, mutta nuorempia tai vanhempia lapsia ei suljeta pois, vaikka tapahtuma pääasiassa onkin kohdistettu ala-asteelaisille. Mukana on erilaisia toimintapisteitä, joista kuvassa näkyy onginnan pusseja. Kaiken kaikkiaan toimipisteitä on viisi: aarteita hernesaavista, onginta, ongelmanurkkaus, palikkatesti ja helmenkalastus. Näiden rinnalla ylätasanne on nimetty hiljaiseksi tasanteeksi, jonne voi halutessaan mennä rukoilemaan joko yksin, kaverin kanssa tai jonkun aikuisen kanssa. Ketään ei pakoteta, mutta halukkaat saavat. Aarteita hernesaavista, onginta, ongelmanurkkaus, palikkatesti ja helmenkalastus muodostavat myös osan aarrekarttaa, joka jokaisen lapsen on tarkoitus täydentää yhdistämällä oikea aarre ja oikea toimintapiste. Toimintapisteiden ohjaajat ovat tarvittaessa valmiita auttamaan lapsia myös tässä, jotta jokainen saisi karkkinsa ja leimansa toimintapisteistä muistoiksi tulevien tavaroiden lisäksi.

Toimintapisteiden jälkeen siirrytään hengelliseen osioon, jossa on muun muassa lastenlauluja, näytelmä, joka pyrkii yhdistämään nykypäivään jokusen Raamatun aarrekertomuksen ja taitaapa joukkoon mahtua rappiakin. Tapani Huotari, yksi ympäri Suomea kiertäneiden Jippii-tapahtumien ja -näytelmien päähenkilöistä, on tuosta vastuussa.

Lopuksi päätämme yhteiseen herkutteluhetkeen, johon toivoisimme jokaisen lapsen tuovan mukanaan jotain hänelle mieluisaa noin kahden euron edestä. Tarkoitus ei ole tuoda omia eväitä vaan osallistua lasten herkkunyyttäreihin. Kaikki tuodut herkut kasataan siis yhteen pöytään, josta jokainen lapsi saa ottaa haluamaansa.

Eiköhän siinä liene väriä kylliksi yhteen päivään. Eipä sitten muuta kuin selvittämään, millaisia aarteita kätköstä löytyy! Olette tervetulleita mukaan! Lapset voi tuoda ja jättää, muttemme pistä yhtään pahaksemme, jos vanhemmat sattuisivat itsekin olemaan paikalla, jos se suinkin aikatauluihin sopii. Kaiken kaikkiaan tapahtuma kestää noin kolme tuntia alkaen kello 12.

Me odotamme teitä :-)