Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Täällä Metsäkartano 2

25.5.2010 Kaisa Tamminen ja oppilaat

Uusi päivä touhua täynnä. Päivä toi mukanaan toimintaa yhteishengen kasvattamiseksi. Kotiin viemisinä on kaikilla nyt luinen kaulakoru.

Aamulla ope tuli herättämään 7.45. Aamiainen oli valmista, sen kun vain nostaisi lautaselle. Ruokana oli muroja, myslejä, jugurttia, leipää ja karjalanpiirakoita. Ruoka oli tosi hyvää.

Sen jälkeen lähdimme tekemään luutöitä. Sai valita, tekeekö hirven sarvista vai naudan luusta. Jokainen sai valita itse, minkälaisen korun tekee luusta. Luu oli todella kovaa ja sitä oli aika hankala työstää. Saimme kuitenkin hyvät ohjeet. Luutöiden teko oli kivaa. Kun oli valittu luupala, mentiin ruuvipenkin luo ja sahattiin se haluttuun muotoon. Sitten erilaisilla viiloilla viilattiin työtä, kunnes se sai hienomman ja halutun muodon. Sitten työtä alettiin hioa sileäksi eri tuntuisilla hiomapapereilla. Ensin 80, sitten 100 ja sitten 240. Lopuksi työt kiillotettiin lampaanvillalla. Kun työ oli sopivan muotoinen ja siloinen, siihen porattiin reikä haluttuun kohtaan. Sitten vain naru paikalleen ja koru oli valmis. Kaikki saivat aikaan todella hienoja koruja.

Lounaalla oli ruokana perunamuussia ja kaalikääryleitä. Jälkkäriksi oli hedelmärahkaa.

Lounaan jälkeen lähdimme ongelmaradalle. Rataan kuului monta vaihetta, mutta jokaisessa oli tärkeintä yhteistyö. Ilman sitä homma ei onnistunut. Ensin piti koko luokan päästä käsi kädessä maahan puoliksi upotettujen renkaiden yli. Jos joku tippui maahan, aloitimme alusta. Sitten koko luokka meni lankulle. Alla oli meri täynnä piraijoita. Meidän piti laittaa itsemme aakkosjärjestykseen tippumatta lankulta. Seuraavaksi piti viiden korin avulla päästä suon yli liikuttamalla koreja eteenpäin. Koko luokan piti olla yhtä aikaa korien päällä. Sitten kokosimme viidestä palasesta ison ristin. Se oli yllättävän hankalaa. Meidän piti myös saada laskettua pitkä keppi yhteistyössä etusormian varassa lattiaan asti. Sokkeloisessa putkessa piti saada pallo kulkemaan reitti läpi.

Sitten suuntasimme jousiammuntaan. Käytettävissä oli kolme jousta ja maalitaulua. Ampuminen oli aika helppoa, jos tajusi tyylin.  Se oli hauskaa. Ammuimme jousilla noin kaksi tuntia. Lopuksi otimme kisan, kuka saa eniten pisteitä viidellä nuolella. Paras tulos oli Hannulla 35 pistettä, mutta Tilla vei oppilaiden voiton pistein 30 tasan. 

Sää oli tänään vaihtelevaa. Sadekuuroja oli muutama, mutta lopuksi aurinkokin pilkisti taivaalta.