Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Niskarusetti

Toukokuun lopulla on kampanjapunnituksen paikka (ja aika).


Tukea ja tukistusta itselle

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tukea ja tukistusta itselle

24.4.2010 Tuula Härkönen / sos.terv.

Maanantain porkkanaryhmä 50+ kokoontuu ma 3. toukokuuta.

Muuttolinnut kärvistelevät räntäsateessa ja leskenlehdet nostavat nuppujaan kolean tuulen tuivertaessa. Siitä huolimatta nautimme lisääntyvästä valosta ja lämpimän odottelusta - LIIKKUEN.

Meillä on reilu kuukausi tsempata saavuttaaksemme ensimmäisen tavoitteemme ja muistettehan, että Läskillä lukutaitoa -kampanja päättyy toukokuun lopussa. Nyt kaikki peliin.

- Muista juoda vettä:  lasillinen heti herättyä ja aloita ateria vedellä. Täytä aamulla kannu tai pullo, jotta pystyt todistamaan itsellesi, etä juot  riittävästi: 1 - 1 1/2 litraa. Anna tämä sisäinen suihku elimistöllesi päivännäöllä, ettei yöllä tarvitse hypätä pissalla.

- Minimoi rasva- ja sokeriahmimiset: vähennä rasvamakkara- ja kahvileipäherkut entisestään puoleen. Mitä jos osasta luopuisit kokonaan esim.viikoksi tai kahdeksi. Muista, että kevään juhlissa saat sitten taas maistella kaikkea!

- Lisää vihannesten ja juuresten osuutta. Porkkanat ovat ihan ok, samoin vihannespussit. Koristele ruoka-annoksesi raejuustolla. Tutki pakastimesi sisältöä. Tee herkullisia välipaloja. Esim. muusaa marjoja, sekoita rasvattomaan piimään, lisää tippa hunaja ja on pikkasen hyvää ja terveellistä ja halpaa.

LIIKU. Pyörä esiin (kypärä päähän). Kävele. Kaiva askelmittari laatikon pohjalta ja ota käyttöön. Katso, minkä tuloksen saat päivässä. Yritä nostaa sitä tuhannella-kahdella seuraavina päivinä, jotta pääsisit kymmeneen tuhanteen. - Se ei tule ilman lenkkiä jos ei toistakin, nimimerkillä "kokemusta on". Tai ota aika- tai matkatavoite: Kävelen 15 min ja käännyn takaisin. (= 1/2 tuntia); seuraavana päivänä samoin tai 20 min ja takaisin jne. Tai matkaa: kävelen metsän reunaan, seur.kerralla vähän pitemmästi jne. Ja lisäksi tietenkin kaikki ulkopuuhastelu: haravointi, rapsutus, risujen kerääminen etc.

PS. Päivitys 1.5. eli nyt uusi aloitus / reipas jatko.