Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yliopisto Kinnulaan ja Kyyjärvelle?

5.5.2010 Matti Muukkonen - Juha Urpilainen

Kunnanjohtaja: "Yliopistokoulutuksen saaminen Kyyjärvelle olisi lottovoitto isolla L:llä!"

Kinnulan ja Kyyjärven kunnanjohtajat ehdottavat Jyväskylän yliopistolle yllättävää yhteistyötä koskien yliopiston rahankeruukampanjaa. Kuntajohtajien visiossa molemmat kunnat voisivat sijoittaa yliopiston peruspääomaan esimerkiksi 2 miljoonan siemenrahan, jonka vastineeksi kuntiin sijoitettaisiin yliopiston toimintoja, kuten koulutusta, professoritasoista opetusta ja harjoitteluyhteistyötä. Kinnulan kunnanjohtaja Juha Urpilaisen mukaan yhteensä 4 miljoonan sijoitus kahdelta alle 2000 hengen kunnalta, tuottaisi valtion rahoitusjärjestelyjen kautta jopa 14 miljoonan peruspääoman, jonka keskimääräinen vuosituotto oli 700 000 euron luokkaa.

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan yliopistoyhteistyö toisi runsaasti uutta elinvoimaa sekä Kyyjärvelle että Kinnulaan. "Meillä Kyyjärvellä on paljon keskustelu paikallisen koulutuksen saamisesta kuntaan, jolloin väestökehitys olisi käännettävissä positiiviseksi", Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa Kyyjärvellä on jo yhteistyötä kunnanjohtajan oman opinahjon Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen laitoksen kanssa, mutta nyt keksitty malli olisi täysin uusi ja huomattavasti Joensuu-yhteistyötä laajempi.

Kuntajohtajat esittivät ideansa keskiviikon kuntajohtajakokouksessa Jyväskylässä, jossa yliopiston edustaja oli esittelemässä varainhankinnan tilannetta. "Seuraavaksi sovimme neuvotteluista yliopiston johdon kanssa ja luonnollisesti keskustelua on käytävä myös seuraavissa kunnanhallituksen kokouksissa", Urpilainen kertoo.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan Kyyjärvellä kiinnostusta voisi olla kaupalliseen ja rakennusalaan, kun taas Kinnulaa kiinnostaa hyvinvointisektori. "Tarvitaan toki vielä paljon keskustelua siitä miten valtio suhtautuu tämäntyyppiseen ideaan. Pitänee ottaa yliopiston lisäksi yhteyttä myös ministeri Henna Virkkuseen ja ministeri Jyrki Kataiseen", Muukkonen aprikoi.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, +358503522394, Juha Urpilainen, juha.urpilainen@kinnula.fi, +358444596200.