Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyörällä Tiipetiin (23)

Seuraavalla huotoasemalla minun AT:n bensaletku alkoi vuotamaan, siihen oli tullut reikä.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Matka Venäjälle (Novgorod)

28.5 Antti Nieminen ja Paavo Aurolahti

Lappajärven ammatti-instituutti järjesti opintomatkan ystävyyskouluun Novgorodiin.

maanantai 19.4.2010

Aamulla lähtö klo 7.10 Paletin pihasta Mersun minibussilla kohti Jyväskylää, josta suuntasimme kohti Venäjän rajaa. Tullissa kaikki ok ja ei muuta kuin rajan yli. Huomasi kyllä milloin oltiin Venäjän puolella koska tien varret olivat täynnä kaikkea törkyä, kieroja tönöjä oli siellä täällä ja joka toinen auto oli Lada. Plussaa oli se kun saavuimme hotellille ja saimme tietää että kaikille oli varattuna oma huone. Tavarat purettuamme lähdimme koko porukalla syömään läheiseen ravintolaan.

tiistai 20.4.2010

8.30 aamupala ihan ok. Tutustumiskierros kaupunkiin (jalan). Tutustuminen paikalliseen kouluun jossa voitettiin sählypeli 100-0 (oikeasti 10-6 Hyvä Suomi!!)! Sählypelin jälkeen menimme koulun juhlasaliin jossa meille oli järjestetty tanssi -ja lauluesityksiä. Saatiin pannaria ja teetä. Käytiin kauppakeskuksessa kaupungilla jossa huomasimme että kaikki oli melkeinpä yhtä kallista kuin suomessakin. Kämpille, suihkuun ja siitä sitten suuntasimme takaisin kaupungille paikallisten tyttöjen kanssa. Kielimuuri oli valtaisa kunnes venäläiset ystävämme kutsuivat paikalle Danielin joka osasi englantia. Hauskaa oli!

keskiviikko 21.4.2010

Keskiviikko aamu alkoi sillä että suuntasimme paikalliselle koululle, josta otimme kyytin pari opasta! siitä suunnistimme tehtaalle jossa valmistetaan kaikenmaailman sähkövempeleitä (valmistettavat tuotteet jäivät hieman epäselviksi) sitten köröttelime tehtaalle jossa valmistettiin ikkunankarmeja muovista, ihan hyvän näköisiä karmeja tuli. vierailujemme jälkeen söimme jälleen koululla ja siitä sitten mentiin laatoituskilpailuun, jonka sitten VOITIMME hyvä suomi (jälleen), pääsimme myös Venäläisiin uutisiin. Puuduttavan kokous/palkintojenjaon jälkeen pääsimme vihdoin takaisin hotellille jossa kävimme suihkussa ja sitten mentiin taas kaupungille hyvässä seurassa.

torstai 22.4.2010

Aamupalan jälkeen jälleen koululle jossa joimme aamuteet ja sitten menimme matikan ja äidinkielen tunnille ja siitä ei oikeen ottanu mitään tolkkua mitä ne siellä höpötti. Tuntien jälkeen menimme parturikoululle!! jossa Henri ja linkkikuski partutoitiin, sen jälkeen suuntasimme juhlaillalliselle jonka vieressä oli sellainen alue johon oli kerätty paljon vanhoja hirsirakennuksia ja kirkkoja, se oli aika hieno paikka, alueen kierrettyämme menimme syömään sinne ravintolaan jossa joimme ensiksi teet ( jälleen) ja sitten söimme todella hyvin jonka jälkeen saimme paljon kaikenlaisia lahjoja sitten hyvästelimme venäläiset ystävämme ja lähdimme takaisin hotellille, josta suuntasimme kaupungille viettämään viimeistä iltaa venäjällä paikallisten nuorten kanssa.

perjantai 23.4.2010

06.00 aamulla kirjauduimme ulos hotellista ja lähdimme köröttelemään kohti kotimaata! Matkalla teimme pienen pysähdyksen Pietariin jossa kävimme syömässä ja prismassa josta sai suomalaisia suolakurkkuja yms. muuta kotimaista, siitä sitten ajelimme viipuriin jossa teimme autolla pienen kierroksen jonka jälkeen köröttelimme rajalle jossa kikki sujui jälleen moitteetta ja sitten olimme takaisin suomessa!

Reissu oli kaikin puolin hieno ja toosi mukava, toivottavasti joskus vielä pääsisi uudestaan!

 

Antti ja Paavo