Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Mahdollisuus vaikuttaa laajakaistarakentamiseen

29.4.2010 Tuula Hakkarainen / PKS Verkkopalvelut /AT

Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut toteuttaa kyselyn Saarijärven-Viitasaaren seudun talouksien halukkuudesta liittyä seudulle suunniteltavaan valokuituverkkoon.

Kysely jaetaan seudun pientaloihin viimeistään viikon 18 aikana. Kiinnostuksen ilmoittaminen kyselyssä ei ole taloutta sitova, mutta se vaikuttaa verkon suunnitteluun. Tämän vuoksi kiinnostuksen ilmaiseminen tässä vaiheessa on tärkeää.

Valokuituverkon rakentaminen liittyy valtakunnalliseen Laajakaista kaikille –hankkeeseen, jonka tavoitteena on rakentaa kattava valokuituverkko haja-asutusalueille. Seudun kunnat ovat sitoutuneet alustavasti hankkeeseen, lopulliset päätökset hankkeiden laajuudesta tehdään kartoituksen jälkeen.

Kysely on lähetetty seudun pientaloihin, mutta siihen toivotaan vastauksia myös muilta valokuituyhteyksistä kiinnostuneilta (esimerkiksi kesämökkiläisiltä). Kyselylomakkeita saa paperisina kunnan-/kaupungintaloilta sekä sen voi täyttää sähköisesti Viisaankivi seutuportaalissa osoitteessa www.viisaankivi.fi/laajakaistakaikille. Sivustolta löytyy myös lisätietoja asiasta.
 
Varsinainen sopimus liittymästä tehdään valittavan operaattorin ja kiinteistön omistajan kesken. Sopimusvaiheessa selviää myös liittymän lopullinen hinta. Verkon rakennusvaiheessa liittymän saa edullisemmalla hinnalla kuin jälkeenpäin rakennettuna.

Lisätietoja:
Tuula Hakkarainen
Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy
etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi
044 459 8615

Seppo Siltasalmi
Keski-Suomen liitto
Laajakaista kaikille -hanke
etunimi.sukunimi@keskisuomi.fi
040 595 0558