Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Topi Kärjen sota-ajan iskelmien levytystä Lohjalla

Harvoin olen joutunut niin lujille pitkän laulajan urani varrella, kun alkuviikosta Lohjalla Soudateljee-studiossa, missä on aloitettu On elon retki näin-projektin lauluosuuksien levytykset.


Kirjasto on suljettuna 8.6. - 11.7.2010Fokker D 21 FR-112Laulu Ameriikasta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Fokker D 21 FR-112

24.5.2010 Veikko Huumarkangas

18. Marraskuuta 1940 klo 13 syöksyi FR-112 metsään Karstulan (po. Kyyjärven PH) pitäjän Koskimäen kylässä ohjaajan pelastautuessa laskuvarjolla.

Näin alkaa onnettomuuskertomus vuodelta 1940. Tämä juttu sai alkunsa kun tapasin Toivo Jokisen Myllyllä. Toivo muisti hyvin putoamispaikan, olihan se hänen Metsäpuro nimisen taloonsa johtavan polun varrella.

Jutussa olevissa lisäkuvissa on enempi tietoa koneesta, putoamisesta sekä 2005 tapahtuneesta etsinnästä. Mikäli kirjoitus on pienenlaista, voi textit isontaa klikkaamalla lisäkuvien oikeassa alakulmassa olevaa 100% kohtaa, jolloin texti isonee.

Lisättäköön juttuun vielä tämän kertainen episodi. Toivo kertoi, että koneen moottori oli kauan aikaa Kaisa Lampilan ulkovarastossa, mutta ei sitä taida enää löytyä mistään. Soitin asiasta Vesa Lampilalle ja kerroin tarinnan tämän kertaiset tapahtumat. Taisin vielä sanoa, että olemme sen verran nuoria poikia, ettei tällaisista asioista voi olla muistikuvia. Vesa nauraa rehotti ja kertioi että hän sen moottorin vei aikanaan Kyyjärven museoon. Kertoipa Vesa vielä haatatelleensa äitiään Kaisa Lampilaa joka muisti Elvi Kotasen kertoneen tavanneensa lentäjän heidän navetan edessä. Lentäjä oli ilmaantunut siihen navetan takaa metsästä ja olleen kovin mielissään, kun vastaantulija puhui selvää Suomen kieltä. Taisi lentäjällä olla tosissaan suunnat sekaisin... luuli olevansa Venäjällä, Elvi Kotanen oli kertonut.

Museolla käydessämme V.Matti Tamminen kertoi kuinka he kansakoulussa ollessaan kuulivat koneen putoamisen äänen. Sitä tietenkin ihmeteltiin kovin, että mikä ääni se oli.

Kannattaa muuten käydä Kyyjärven museossa tutustumassa paikallishistoriaa ja pyytää jos vaikka saisi V.Matti Tammista esittelemään esineiden historiaa. 

Niin ja jos teillä sattuu olemaan navikaattori tai satellittipaikannin, niin putoamispaikan koordinaatit selviää lisäkuvista.