Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

15-vuotias Ravintola Villiviini

7.6.2010 Irma Mäkelä /Mediamyllärit ry

Avajaispäivää vietettiin 9.6.1995.

Melkeinpä koko ikänsä ravintola-alalla työskennellyt Anita Collin avasi Villiviini ravintolan Ojanperän kiinteistöön. Saarijärvellä syntynyt Anita oli työskennellyt aiemmin pisimpään Rantasipi hotellissa Laajavuoressa ja topakkana ihmisenä teki siinä sivussa toistakin työtä, koskapa asuintalon velat piti saada hoidettua.

Lehti-ilmoituksesta Anita näki, että Kyyjärvelle haetaan ravintoloitsijaa ja siitä se lähti. Silloinen elinkeinoasiamies Esko Kivelä auttoi alkuun.  Ojanperän kiinteistössä oli aiemmin toiminut elintarvikeliike, joten sisustaminen ravintolatoimintaan soveltuvaksi tapahtui ripeästi. Neljässä kuukaudessa sisustus ja laitteet alkoivat olla valmiit ja Villiviinissä pidettiin avajaiset sitten kesäkuun 9.päivä 1995. A-oikeudet ravintola sai vuoden 1995 lopulla.

Ravintolan alkutaipaleella oli raju meininki, olihan kylillä odotettu, että joku perustaa jonkinlaisen ”baarin”. Vastaanotto oli hyvä ja ihmiset mukavia. Karaoke oli juuri rantautunut Suomeen Japanista ja Anitahan alkoi kokeilemaan sitä ravintolassaan. Monelle se oli aluksi jännää ja kovin monet eivät uskaltaneet mennä lavalle.  Siitä se sitten lähti ja nyt on ihan kiitettävästi laulajia.

Karaokevetäjissä on ollut monenlaisia tyyppejä; parhaat ovat valikoituneet päältä. Vetäjän tulee Anitan mielestä olla innostava ja rohkaista laulajia sekä olla muutenkin sanavalmis ja musiikista tietävä. Karaoke antaakin monelle itseluottamusta ja hyvä lauluääni pääsee esille.

Nykyisin noin kerran kuukaudessa esiintyy joku live-esiintyjä. Esiintymässä ovat käyneet mm. Pave Maijanen, Tauski, Matti Esko, Dave Lindholm, Eini ym. artisteja.

Pizzan teko alkoi vuoden 1996 alkupuolella. Anita tekee pizzoja omalla reseptillä ja on saanut suosiota pitkältä ajalta.

Asiakaspaikkoja on 106 ja terassilla 40 vapusta syksyyn. Asiakaskunta muodostuu kyyjärveläisistä sekä ympäristökuntalaisista. Kesäaikaan käy paljon lomalaisia ja ohikulkijoita.

Ravintolatyön vastapainoksi Anita harrastaa matkailua. Kaukaisin kohde on Kiinan rajalla ja Euroopan maat on tullut koluttua. Joskus Anita matkustaa yksinään tai sitten jonkun ystävän kanssa. ”Vielä on paljon maailmaa näkemättä”, Anita tuumaa. Eläimet ovat myös Anitan sydäntä lähellä; kissat, koirat, hevoset raveineen. Hänellä onkin kaksi koiraa ja kaksi kissaa.  Teatteri, lenkkeily, uima-hallissa käynti ja myös mielellään sohvalla kirjan kanssa oleminen kuuluvat harrastuksiin.

Sosiaalisena ihmisenä Anita on monessa toiminnassa mukana Kyyjärvellä, toimien mm. yrittäjäyhdistyksessä sekä on muissa tapahtumissa mukana. Esimerkiksi viisi vuotta markkinajärjestelyissä. Pienellä budjetilla piti saada esiintyjiä sekä muuta toimintaa.

”Yrittämistä kannustaisin nuorille, turhaan ei kannata pelätä aloittaa omaa yritystä perustamaan. Se on nykyään vielä paljon helpompaa kuin 15 vuotta sitten”, Anita toteaa. ”Pienellä paikkakunnalla ei aina ole helppoa, mutta kaupungeissa on taas omat vaikeutensa. Täällä kaikki tuntevat toisensa, onko se sitten hyvä vai huono asia, en tiedä”, Anita jatkaa.

Uutta taas tänä kesänä on pizzakeskiviikko ja bingoa keskiviikko iltaisin.
16.7. tämän kesän kohokohta on Villiviini Rock, Koop Arponen ja Duo Matthau Mikojan.

Villiviinin 15-vuotisjuhlia vietetään perjantaina 11.6. alkaen kello 19.00. Tarjolla on iltapalaa, täytekakkukahvit sekä drinkkejä. Juhlissa on mukana Jaden karaoke.

Tervetuloa juhlimaan 15-vuotistaivalta, toivottaa Anita!