Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikkoKuulumisetPerheuutiset

Vaatekeräys

Millespakka Oy järjestää yhteistyössä kehitysyhteistyöjärjestö UFF:n kanssa puhtaiden ja ehjien vaatteiden, kenkien, kodintekstiilien, lelujen ja urheiluvälineiden keräyksen.


Laserkeilauslennot aloitettu KyyjärvelläKukkaloistoa PölkissäSRVA

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Vaatekeräys

16.6.2010 Irma Mäkelä / Mediamyllärit

Millespakka Oy järjestää yhteistyössä kehitysyhteistyöjärjestö UFF:n kanssa puhtaiden ja ehjien vaatteiden, kenkien, kodintekstiilien, lelujen ja urheiluvälineiden keräyksen.

Vaatteet pakataan muovipusseihin. Vastaanotto kuntien hyötyjäteasemilla seuraavasti:

Alajärvi to 24.6. klo 13.00 – 18.00
Halsua la 19.6. klo 11.00 – 13.00
Kyyjärvi la 19.6. klo 9.00 – 12.30
Lappajärvi ti 22.6. klo 15.00 – 18.00
Lehtimäki pe 18. 6. klo 14.00 – 17.00
Perho to 24.6. klo 15.00 -18.00
Soini la 19.6. klo 9.00 – 12.00
Vimpeli la 19.6. klo 9.00 – 12.00

Suomen UFF:n vaatekeräykseen voit tuoda itsellesi tarpeettomiksi jääneet ehjät ja puhtaat kesä- ja talvivaatteet, kengät sekä kodintekstiilit. Yhdistys ottaa vastaan kaikkea edelleen käyttökuntoista tekstiilimateriaalia, mutta keräykseen soveltuvat myös lelut ja urheiluvälineet. Materiaali olisi hyvä pakata muovipusseihin (jätesäkit ja tavalliset kauppapussit käyvät hyvin), jolloin vaatteet säilyvät kuljetuksen ajan kuivina ja puhtaina.

Kaikki UFF:lle lahjoitetut tekstiilit kuljetetaan yhdistyksen omaan lajittelukeskukseen Nurmijärven Klaukkalaan. Lajittelukeskukseen saapuvat kuormat punnitaan ja kirjataan ylös. Lajittelussa tuotteiden kunto tarkistetaan ja ne jaetaan käyttötarkoituksensa mukaan eri ryhmiin: Suomessa UFF:n omissa myymälöissä edelleen myytäviin tuotteisiin, tukkumyyntiin menevät tuotteisiin ja Afrikkaan toimitettavaksi soveltuvat tuotteisiin. Vaatteet, joita yhdistys ei lajittele itse, pakataan ja myydään tukkuerissä.

UFF-yhdistyksen kierrätystoiminnan tuottama voitto lahjoitetaan yhdistyksen kehitysyhteistyökohteille Mosambikiin, Malawiin, Angolaan ja Intiaan. Yhdistyksen kehitysyhteistyöhankkeet painottavat koulutuksen, ympäristön kestävän kehityksen ja etenkin maiden maaseutujen asukkaiden toimeentulon kehittämistä. Tuesta merkittävä osa kohdistuu uusien opettajien kouluttamiseen kohdemaiden maaseuduille. Suomen Ulkoasianministeriön kehitysyhteispoliittinen osasto on yhteisrahoittajana UFF:n kanssa yhdeksässä ja Euroopan Unioni yhdessä kehitysyhteistyöprojektissa. 

UFF:n vaatekierrätys:  
- vähentää kaatopaikkajätteen määrää Suomessa
- lisää jo valmistettujen tekstiilien käyttöikää ja pidentää siten tuotteiden ympäristötehokkuutta 

- tukee kestävään kehitykseen tähtääviä hankkeita Mosambikissa, Malawissa, Angolassa ja Intiassa

www.millespakka.fi