Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven kunnanhallitus otti liitossopimusluonnoksen positiivisesti vastaan

22.6.2010 Matti Muukkonen

Virallinen lausunto annetaan 16.8.2010 pidettävässä kokouksessa

Kyyjärven kunnanhallitus kävi maanantai-iltana positiivishenkisen keskustelun uunituoreesta Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven ja Viitasaaren kaupunkien kuntaliitossopimusluonnoksesta. Johtuen pidentyneestä määräajasta lausunnonantamisessa, jätti kunnanhallitus virallisen kannanoton viilaamisen elokuulle. Valmistelua ohjeistanutta yleistä keskustelun henkeä oli kuitenkin helposti kuvattavissa positiiviseksi.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan Kyyjärvellä ei niin mahdottomasti ole tarvetta enää viilata sopimustekstiä. ”Lähes kaikki meille tärkeät asiat ovat jo sopimusluonnoksessa ja nyt lähinnä sitten odotellaan löytävätkö isot eli Saarijärvi ja Viitasaari toisensa – se kai tässä se keskeinen kysymys on ja sitä luottamushenkilötkin korostivat”, Muukkonen referoi keskustelua. Hänen mukaansa sopimus on hyvin kyyjärveläisten näköinen, sillä kunnan edustajat ovat olleet aktiivisia kaikissa valmistelun vaiheissa. ”Uskon vahvasti siihen, että kuntalaisten hyvinvointi- ja palvelujen taso voi mahdollisen liitoksen myötä olla pikemminkin nousussa kuin laskussa liitoksen myötä”, kunnanjohtaja kertoo.

Elokuun lausunnossa kunnanjohtaja ennakoi puututtavan lähinnä kansalaisjärjestöjen resursointiin, kolmannen sektorin palveluntuotannon turvaamiseen sekä jätehuollon järjestämiseen. ”Meillä Kyyjärvellähän on poikkeava järjestely muista liitoskunnista, sillä olemme tältä osin integroituneet länteen päin. Tämän kyllä soisimme jatkuvan”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, 050-3522394, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi