Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Suoraa lähetystä Viitasaarelta

16.6.2010 Lähetetään Viitasaaren kaupungin valtuustosalista Netti/IP-tv:n lähetys.Yhteistyökumppanit

Mielenkiintoisia iptv-uutisia Suomesta...

17.6.2010 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

.. myös Nopolasta tarkastaltuna.

Alkuviikosta julkaistiin tiedote, joka edelleen vahvistaa käsitystä siitä, että Nopola Newsin suunta on monessa suhteessa täysin oikea. Livekuva -rintamalla ollaan mukavasti ajan hermolla, sillä yhteistyötä on tehty parin pääomistajan kanssa jo pitkään.

" Lehdistötiedote 14.6.2010

IPTV ja kaapeli-TV samaan yhtiöön

Maxisat ja Finnet-yhtiöt perustavat yhteisen tuotantoyhtiön Super Head End Finland Oy:n Maxisat ja 11 Finnet-ryhmän yhtiötä muodostavat yhteisen tuotantoyhtiön IPTV- ja kaapeli-TV-palveluiden tuotantoon. Uuden yrityksen nimi on Super Head End Finland Oy ja sen omistajilla on noin 100 000 laajakaista-asiakasta sekä 75 000 kaapeli-tv-asiakasta.

Yrityksen suurin osakkeenomistaja on Maxisat Oy 17,1 prosentin osuudella. Seuraavina ovat Pohjanmaan Puhelin Oy (16,3 %), Kymen Puhelin Oy (16,3 %), Mikkelin Puhelin Oyj (16,3 %) sekä Blue Lake Communications Oy (entinen Savonlinnan Puhelin Oy, 15,8 %). Muut osakkaat ovat Eurajoen Puhelin, Osk, Tampereen Puhelin Oy, Ikaalisten-Parkanon Puhelin Oy, Laitilan Puhelin, Osk, Pohjois-Hämeen Puhelin Oy, Telekarelia Oy sekä Vakka-Suomen Puhelin Oy.
Tuotantoyhtiö Super Head End Finland Oy hankki liiketoimintakaupalla palveluiden tuottamisen edellyttämän IPTV- ja kaapeli-tv-tuotantoalustan Maxisatilta ja uutta palvelualustaa kehitetään tämän olemassa olevan tuotantojärjestelmän pohjalta. Kustannustehokas palvelutuotanto ja kuluttajapalvelut

Super Head End Finlandin tarkoituksena on tuottaa valmiita IPTV- ja kaapeli-tv -palveluratkaisuja yhtiöiden paikallisten palveluiden operointia varten. Yritys toimittaa jatkossa palveluja Lumotv- ja Maxivision-tuotemerkeillä. Lumotv toimii Finnet-yhtiöiden tuotemerkkinä ja Maxivision Maxisatin valtakunnallisena IPTV-palveluna. ”Olemme tyytyväisiä uuden tuotantoyhtiön synnystä ja rakenteesta. Omistajiksi tuli Maxisatin lisäksi joukko motivoituneita Finnet-yhtiöitä, jotka haluavat kehittää tv-palvelutarjontaansa nykyisille asiakkailleen sekä tarjota uusia IPTV-palveluja. Maxisatille uusi yhtiö tuo niin ikään paremmat resurssit Maxivision- kuluttajapalveluiden kehitykseen sekä myös uuden operaattoriasiakaskunnan yrityksemme IPTV-tuotteille”, Maxisatin varatoimitusjohtaja Tommi Blom sanoo.

”Uuden tuotantoyhtiön avulla saamme lentävän lähdön uusien TV-palveluiden kehittämiseen ja niiden jakeluun. Tulevaisuudessa aktiivinen katsoja haluaa räätälöidä itselleen mieleisen kanavapaketin ja katsoa ohjelmat itselleen sopivaan ajankohtaan. Tässä kehityksessä haluamme olla sekä mukana että sitä edistämässä. Keskittämällä omistajien osaamisen ja resurssit yhteiseen tuotantoyhtiöön Super Head End Finlandiin saamme merkittävää hyötyä TV-liiketoimintaamme” Super Head End Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Himanen sanoo.

Finnet-ryhmän yhtiöt ovat itsenäisiä ja alueellisia tietoliikenneyhtiöitä, jotka tarjoavat asiakkailleen tehokkaita, laadukkaita ja monipuolisia tietoliikennepalveluja. Mukana olevien Finnet-ryhmän yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli 180 miljoonaa euroa ja ne työllistävät yli 1050 henkilöä. Koko Finnet-ryhmän yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli 380 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 2400 henkilöä.

Maxisat on Suomessa valtakunnallisesti toimiva suomalainen perheyritys. Maxisat Consumers liiketoimintayksikkö tarjoaa kuluttajille laajakaista- ja IPTV-palveluja Maxinetti- ja Maxivision-tuotemerkeillä. Maxisat Business liiketoimintayksikkö tarjoaa yrityksille, operaattoreille ja oppilaitoksille IPTV-palveluratkaisuja ja ohjelmistoja, joiden avulla liikkuvaa kuvaa voidaan siirtää ja operoida monipuolisesti tietoverkkojen ja Internetin välityksellä halutuille kohderyhmille. Maxisat konsernin liikevaihto on 8 miljoonaa euroa ja se työllistää 60 työntekijää."

Lisätietoja:
Maxisat-yhtiöt Oy
Varatoimitusjohtaja Tommi Blom
p. 050 5986 509
tommi.blom@maxisat.fi.
www.maxisat.fi

KYMP Oy
Johtaja Harri Himanen
p. 044 7111 723,
harri.himanen@kymp.fi
www.kymp.fi