Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tyrskyn pullopostia aikuisille ja kuvia kaikille

20.6. 2010 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

HitsinPimpulat! Tää toimittaja väsäs tunnin juttua ja sai sen sekunnin sadasosassa katoamaan... että, että tuota...

Jos on leiristä selvitty noin niinkuin kunnialla, niin sitten tää puoli alkaa tökkimään. Se ei liene uutisoitava asia, mutta ymmärrättepähän sitten mitä kaikkea siihen leiriin kuuluukaan... Otaksun, että haluatte kuvia katsoa lastenne touhuista.

Tyrskyllä oli helppo olla, eihän painannut hartioitani leirinjohtajan taakka. Heini oli oikein oiva johtaja, hommat hallussa alusta loppuun saakka. Leirille lähtö on oma maailmansa, pitäisi osata ajatella mitä oikeesti tarvitaan, ja sitten vielä ne varajutut, mitä voidaan tarvita:) Autoni oli täys tavaraa kun Ahorannan välimatkat ajoin. Melkein kaikkia juttuja tarvittiin, etenkin niitä varamakuupusseja, joita leiriin tuotiin lisää vielä perjantaina. Eli nyt tulee sama saarna kuin kaksi vuotta sitten: Laittakaa lapselle mukaan: lämmin, talvimakuupussi, sen kuumuuden kanssa pärjää kyllä aina. Mutta kun on kylmä, lapsi herää ja tärisee kylmästä. Mitä odotatte minun silloin tekevän? Annetaan tietysti lisäpussia, jos vain sellainen on. Ongelmaa tulee silloin, jos usea lapsi tarvitsee lisäpeitettä, eikä meillä sitä ole. Tätä makuupussi asiaa ei tule ajatelleeksi, jos ei ole itse nukkunut ulkosalla.

Lapset eivät onneksi jää pieniä vastoinkäymisiä suremaan, eli teillä on tosi ihania lapsia! Niinpä sitä näin leirinjälkeen usein pohtii, että itse ei ole ollut, se tosi ihana johtaja. Koska on joutunut komentamaan, kieltämään, rajoittamaan jne. Vaikka sen tietääkin, että se on tehtäväni: pitää huolta ja asettaa rajat. Ja kun 32 lasta on koossa niin kaikki ei ole aina kaikista kivaa, vaan tulee niitä tylsiä hetkiä.

Muutamalla partioleirillä olleena, kaikissa on ollut oma hohtonsa. Tyrskyllä nukuin parhaimmat partioyöuneni, vaikka sitä heräileekin, on niinkuin valmiina jos tarvitaan. Lasten jälkeen, parasta leirillä oli Reino ja Jani. Vaikka me akat aika hyviä ollaankin, niin leiri kaipaa kyllä tekevää miestä! Esimerkiksi minun ohjaamanani mato-ongesta olisi tullut ehkä enemmän susi...

Leirin ohjelmasta kameraani tallentui enimmäkseen rantaelämää. Lapsethan uivat ja saunoivat kolmena päivänä, se oli varmaankin useimpien mielestä kivaa. Lisäksi he soutivat, harminpaikka oli se, että kolmelta tämä jäi kokematta, koska tuuli oli senverran puuskittaista ja voimakasta. Rannan vettä myös tutkittiin ja tiirailtiin millaista elämää vedessä oli. Tottahan onget piti myös koekäyttää, toivottavasti kesälomalla siimat on kireinä, että pääsette ahveneita halstraamaan nuotiolla!

Nyt on huojentunut mieli, että taas on yksi leiri viety läpi, ilman isoja haavereita. Vähän mieli on myös haikea, koska seuraavaan leiriin on taas, ties kuinka pitkä aika?
Palautetta leiristä saa antaa, etenkin jos joku asia vaivaa tai mieltä painaa!

Ja jos jonkun kotona leiritavaroista tulee vastaan musta vonkamies makuupussin pussi, jossa saattaa lukea viljami tai sukunimemme - niin saa palauttaa.