Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kansalaisopiston toimintaa Kyyjärvellä

Karstulan kansalaisopiston opinto-ohjelma on ilmestynyt Viispiikkisen välissä torstaina 26.8. joka talouteen kolmen kunnan alueella. Kannattaa ottaa liite talteen. Opiston toiminta käynnistyy pääosin viikolla 36 (ma 6.9.). Alla olevaan listaan on kerätty tiivistelmä Kyyjärven tarjonnasta.


Leirintäalueen venetsialaiset peruttuSatama kylpi auringossaJalmari ja Aino Kytölän jälkeläiset kokoontuivat KytöläänSataman vihkiäiset perjantaina 13.8.2010VastatuultaKissa kateissa OikarillaVuoden 2010 opintostipendien haku

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Jalmari ja Aino Kytölän jälkeläiset kokoontuivat Kytölään

18.8.2010 Aulis Kytölä /Riitta Kytölä

Jalmari ja Aino Kytölän jälkeläiset kokoontuivat lauantaina 31.7. Kytölän taloon Kumpulaan tapaamaan serkkuja ja muistelemaan menneitä.

Jalmarin pojanpoika, Aulis Kytölä, on kirjoittanut muistiin Kytölän talon historiaa lähinnä äitinsä, Irja Kytölän, kertomien muistojen pohjalta. Me paikallaolleet saimme kuulla mielenkiintoisia asioita Kytölän talosta Auliksen esittämänä. Tässä niistä joitakin:

Kytölän talon on rakentanut Jalmarin isä Risto Ylli, joka osti maapalan Karhilan tilalta vuonna 1913. Pian siis satavuotias alkuperäinen talo on edelleen nykyisten ulkovuorausten ja lisärakennusten sisällä olemassa.

Risto Yllin isä, Anders Jöraninpoika, tuli näille main Pohjanmaan markkinoilta hypättyään Mäkelän talon isännän reen jalaksille ja pestautui Mäkelän taloon rengiksi. Myöhemmin hän meni naimisiin talon tyttären kanssa.

Riston poika, Jalmari, otti vaimokseen Ainon (o.s. Sorsanen). Tämä oli kotoisin Sorsanmäestä, joka oli erotettu 1800-luvun alussa seudun ensimmäisestä uudistalosta, 1773 perustetusta Saariahosta. Sorsanmäelle juontaa juurensa useimpien Kumpulan ja Saunakylän entisten ja nykyisten asukkaiden juuret.

Jalmari Kytölä eli 1896-1967 ja Aino Kytölä 1897-1959. Jalmari ja Aino muuttivat sukunimen Ylli Kytöläksi joskus 1920-luvulla. Yhteistä elämää Kytölän talossa he viettivät kolmea kuukautta vaille 40 vuotta. Avioliitosta syntyi 9 lasta, joista kaksi oli vielä pirteinä mukana viikonlopun tapaamisessa. Tänä päivänä heillä on jälkeläisiä jo neljännessä polvessa. Jalmarin ja Ainon yli kolmestakymmenestä lapsenlapsesta paikalla oli noin puolet omine jälkikasvuineen.  

Palautetta ja yhteydenotot Kumpulan ja Saunakylän suvuista kiinnostuneet osoitteeseen aulis.kytola@welho.com