Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Hanketreffit

Järjestämme Viisarin rahoittamille hankkeille hanketreffit.


HANKEHAKU VIISARIN LEADER -OHJELMASTAAutot, moottoripyörät..

Yhteistyökumppanit

Katso lisäkuvat   

Autot, moottoripyörät..

11.8.2010 Juttuvinkki / Mediamyllärit ry / AT

ovat ex-kyyjärveläisen Markku Peuran harrasteena.

Työelämän muutokset ovat antaneet nykyisin Äänekoskella asuvan Markku Peuran uppoutua toden teolla pitkäaikaisen harrastuksensa pariin. Vanhat autot ja moottoripyörät ovat olleet lähellä Markun sydäntä jo vuosikymmeniä. Useana vuonna olemmekin nähneet mm. Kyyjärven markkinoilla Markun kunnostamia autoja ja moottoripyöriä, viimeisimpänä kuvassa näkyvä avo-Cadillac vuodelta 1953.

Tällä hetkellä kunnostuksen alla on vuoden 1929 Packard Limousine eli sellainen oikealla gangsterilipalla varustettu kanttikoppi. Vastaava menopeli on tiettävästi ollut myös Al Caponen käytössä aikanaan nopeutensa ja käyttövarmuutensa takia. Tämä on kuitenkin ns. Suomi-auto ja sillä on varsin mielenkiintoinen historia. Autolla on ajettu mm. rautatiekiskoja pitkin "rautatieherrojen" käydessä tarkistamassa asemia.

Auton varusteista sen verran, että siinä ei ole lainkaan tupakansytytintä vaan sikarinsytytin:) Kuljettaja on avattavan ikkunan takana ja tarvittaessa häneen saa yhteyden eräänlaisella megafonilla. Autoharrastajat tunnistavat kolme P:tä eli Amerikan loistoautot noilta ajoilta. Packard oli yksi niistä, mutta mitä olivat kaksi muuta, kuka muistaa?

Harrastus nielee runsaasti aikaa ja rahaa. Esimerkiksi yksinomaan Cadillacin puskureiden kromaus maksoi noin 4.000 euroa ja tuolla hinnalla ei vielä saanut edes karkeaa hiontaa vaan se piti tehdä itse! Harrastuksensa rahoittamiseksi Markku tekeekin jonkin verran hääparien ja synttärisankareiden kuljetuksia. Monet ovat siirtyneet myös eläkkeellä Markun kyyditseminä. Hääautona ylivoimaisesti suosituin on avo-Cadillac, mutta muitakin on tarvittaessa tarjolla eli Mercedes, Hudson ja Dodge. Packardista on varmasti tulossa mielenkiintoinen lisä tarjontaan.