Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

ERÄKARTANOLLA

Tapahtuma kuvan hetkellä, ei varmasti talkoot, vaan kokous jolloin päätettiin metsästyksestä.


Jätteet omille vastaanottopaikoilleenNopolanjoen vesi huonolaatuista

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Onko Täivuorella täitä?

22.09.2010 Eki Holmberg

Eipä näkynyt, kun kameraseuralaisia kävi syysretkellä siellä

Kyyjärven Kameraseura on jälleen aloittanut syyskauden  kerhoiltoineen ja retkineen. Kokontumiset pidetään edelleenkin samassa rakennuksessa eli siis yläkoulun tiloissa ,mutta  päiväkodin remontin takia eri luokassa. Aika on edelleenkin joka toinen tiistai ja aika klo 19,00. Seuraava tapaaminen on ensiviikon tiistaine ( 28.9.)

18.syyskuuta teki muutama kamerankäyttäjä  syksyisen retken  Hiitolan kivikoille ja otsikossa mainitulle Täivuorelle. Hiitolan kivikot on melkoinen luontokohde Kivijärven itärannalla . Kiviraunio nousee järvestä kuin "Kiinan muuri" ja kivet ovat suuria , jotkut jopa usean kuution kokoisia. Alueella on melkoisen hankala liikkua etenkin kostealla säällä, sillä kivien päällä oleva sammal on liukasta eikä kivet suinkaan ole ladottuna siivosti kuin katukivet. Reissusta selvittiin kuitenkin  ilman vaurioita. Allekirjoittanut oli onneksi varustautunut kävelysauvoilla . Neljällä "jalalla" on aina turvallisempi etenkin tällaisen  hieman könttyrän kulkijan. Paikka on hieno, mutta ehdottomasti ei sovellu huonokinttusille tai hosujille.  Toisena kohteena "bongattiin" kartalta otsakekohde.  Tiedättekös muuten missä tämä Täivuori sijaitsee? No, sen voisi selittää seuraavasti: Vuori on noin kilometri Hevonpierusta lounaaseen. Jaa että missäs sitten tuo paikka on?  Keihärinkoskelta löytyy Luotolansaari, jonka keskellä  on kyseinen Täivuori ja tuo toinen paikka on siitä koiliseen. Nimi ei löydy kaikilta kartoilta, mutta netistä Kansalaisen karttapaikka.fi löytyy , kun tarpeeksi suurentaa. Täivuorella on näkötorni ,josta on upeat näkymät ympäristöön. Paikalle pääsee hyvin myös autolla.  Lauantain retki onnistui hyvin. Sää suosi eikä hirvikärpäsiäkään aivan mahdottomasti ollut 

Kuvia reisusta löytyy lisäkuvista. Otsikkokuva on Hiitolan kivikoilta.  Kameraseura  siis jatkaa palaverejaan ja mukaan mahtuu. Ei muuta kuin seuraan vaan jo heti ensi tiistaina.

Kyy Eki