Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Anna-Liisa Rajamaa nukkui pois

Anna-Liisa Rajamaa siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 25.9.2010. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.Katso lisäkuvat   

Bertta Vehkamäki saateletiin viimeiselle matkalle

19.9.2010 Olavi Vallivaara

Bertta Vehkamäki siunattiin sunnuntai-aamuna 19.9.2010 Kyyjärven kappelissa.

Bertta Annikki Vehkamäki syntyi 12.4.1940 Vehkaperällä Elma ja Jaakko Vehkamäen perheen toisena lapsena. Lapsuusvuodet olivat sotavuosia ja isä Jaakko oli sodassa. Käytyään koulut hän muutti Jyväskylään ja oli siellä lastenhoitajana perheessä. Vanhemman sisaren Eevan jäljessä Bertta muutti Helsinkiin, jossa toimi vuosia töissä mm. ravintolassa, jäätelötehtaassa, lastenhoitajana ja siivoustöissä. Sairastuttuaan hän muutti kotiinsa Kyyjärven Vehkaperälle. Kuntouduttuaan hän oli vielä lastenhoitotyössä Eeva sisaren perheessä Raahessa. Hän palasi aikanaan Kyyjärvelle ja asui kirkonkylällä. Isänsä kuoleman jälkeen Bertta palasi kotiinsa. Hän oli innokas  tekemään töitä ja hoiti kotiasioita. Töiden ääreen Bertan elämänpäivät päättyivät omalle kotipihalle 3.9. Runsaat 70-vuotta oli Taivaan Isä hänelle mitannut ajallisia päiviä.  Berttaa jäivät kaipaamaan iäkäs Elma äiti, Eeva sisar perheineen, Liisa sisar Ruotsissa perheineen ja Jouko veli.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Juliana Muli ja suntiona Lasse Sauramäki. Bertta laskettiin isä Jaakon ja Jussi veljen viereen Kyyjärven kirkkomaahan. Omaiset laskivat kukkalaitteet haudalla.