Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen vieraili Kyyjärvellä

9.9.2010 Johanna Humalajoki/kunnanhallitus

”Suomi lähtee uuteen nousuun syvän montun pohjalta” Kertoi Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen vieraillessaan Kyyjärvellä torstaina 9.9.

”Haasteet Suomen pääsemiseksi samalle kasvu-uralle, millä tasolla se oli ennen lamaa, ovat suuret. Suuremmaksi haasteen tekee se, että seuraavan kymmenen vuoden aikana työmarkkinoilta poistuu jopa 368 000 ihmistä enemmän, kun tällähetkellä, eläköitymisen vuoksi. Vastaavasti työikäisiä tulee työmarkkinoille 144 000 henkeä vähemmän, kuin tällähetkellä.

Ratkaisuja tähän yhtälöön löytyy työn tuottavuuden parantamisella sekä työurien pidentämisellä. Työn tuottavuutta voidaan parantaa hankkimalla entistä tehokkaampia koneita ihmisten avuksi sekä lisäämällä ja ylläpitämällä työntekijöiden jaksamista työpaikoilla. Työurien pidentäminen ainoastaan loppupäästä ei ole ainoa ratkaisu, vaan myös alkupäästä ja matkanvarrelta pitäisi saada nuoret täysillä työelämään mukaan.

Joidenkin kansainvälisen tutkimustenen mukaan Suomi on maailman onnellisin maa, täällä on maailman turvallisin ruoka ja sen tuotanto, lisäksi Suomi on listattu maailman seitsemmänneksi innovatiivisimmaksi maaksi. Nämä on positiivisia viestejä, joilla Suomen on hyvä ponnistella kasvuun.

Se ettei lama ole näkynyt kovin paljon normaalissa arkipäivän elämässä meille kuluttajille, on tietoinen valinta maan hallitukselta ja eduskunnalta. On tehty ratkaisuja, joilla on pidetty yllä kuluttajien ostovoimaa. Tästä syystä Suomi on velkaantunut rajusti.

Suomella on erityisiä vahvuuksia, joita hyödyntämällä oikein, menestytään. Erityisesti luonnonvarojen hyödyntäminen, puut/metsät, uusiutuvat energianmuodot sekä pellontuotteet ovat nousussa. Lisäksi kaivosteollisuus on lähdössä rajuun, moninkertaiseen nousuun Suomessa. Alkutuotannon ja ruoan tuottamisen edellytykset pitää säilyttää turvataksemme omavaraisuus.”


Tässä referaattia Maurin Pekkarisen alustuksesta Kyyjärvellä