Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Valtakunnallinen Keskintöjen viikko

Neljäs valtakunnallinen Keksintöjen Viikko -keksintömessutapahtuma järjestetään 14. – 16.10.2010 Viitasaaren Monitoimihallilla.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Valtakunnallinen Keskintöjen viikko

4.10.2010 Juttuvinkki/Irma Mäkelä

Neljäs valtakunnallinen Keksintöjen Viikko -keksintömessutapahtuma järjestetään 14. – 16.10.2010 Viitasaaren Monitoimihallilla.

Viitasaaren Monitoimihallilla on nähtävillä noin 30 näytteilleasettajan useita eri keksintöjä. Muutamia keksintöjä esitellään myös Monitoimihallin piha-alueella. Messuilla on esillä tänä vuonna mm. Viljo Pasasen sähkökottikärry, Vuoluset Ky:n vuolukivikaiutin ja Fingloven koirantakki. Mukana ovat myös Kehä-Tuote Oy:n lumihöylä ja Leevi Suonnansalon muikunperkauskone. Esillä on keksintöjä mm. metallitekniikan, elektroniikan, biotekniikan, viestinnän, energian ja rakentamisen aloilta

Messut aloitetaan torstaina 14.10. ammattilaispäivä IDEA-APAJILLA, joka on tarkoitettu vain kutsuvieraille. Ammattilaispäivän tarkoituksena on tarjota ajankohtaista tietoa keksijöille ja saada keksijät sekä yrittäjät kohtaamaan. IDEA-APAJILLA kuullaan mm. Pohjolan Teknokivi Oy:n tarina keksinnöstä yritystoiminnaksi.

Perjantaina messujen virallisen avauksen jälkeen jaetaan Keski-Suomen INNOSUOMI 2010 -palkinnot. Klo 12–16 välisenä aikana Monitoimihallin peilisalissa järjestetään Työ- ja elinkeinoministeriön KOKO -ohjelman Tyhjä tila – uusi talous? luovien alojen työpaja. Reaaliaikainen kansalaismedia Kyyjärven Mediamyllärit ry/Nopola News tekee suoraa netti-TV -lähetystä messuilta perjantaina. Lähetystä voi seurata osoitteesta arkisto.nopolanews.fi.

Lauantaina aamupäivällä kuullaan kansanedustaja Anne Kalmarin puheenvuoro aiheesta Käytäntölähtöiset keksinnöt – merkitys ja rahoitus valtion näkökulmasta. Iltapäivällä avataan IBA Innovaatiopankin pulmaloota ja palkitaan mielenkiintoisin keksijöille ratkaistavaksi ehdotettu pulma. Messujen päätteeksi jaetaan Keksintöjen Viikko 2010 -kannustepalkinto.

Viitasaaren keskustassa Postikujan kauppakeskuksen yrittäjät ovat 14. – 16.10. mukana Keksintöjen Viikon hengessä ja viettävät ”Keksi” -päiviä. Kauppakeskuksen liikkeissä on erilaisia tarjouksia ja ”KEKSI kauppakeskukselle nimi” -kilpailu. Kilpailulipukkeita on jaossa Keksintöjen Viikolla ja kauppakeskuksessa. Kilpailulipukkeet tulee palauttaa Postikujan kauppakeskukseen, jolloin lipukkeella osallistuu 100 €:n lahjakortin arvontaan.

Messujen aukioloajat:
torstaina 14.10. ammattilaispäivä vain kutsuvieraille
perjantaina 15.10. klo 10 – 18
lauantaina 16.10. klo 10 – 16
Messuille on ilmainen sisäänpääsy.
Messut järjestävät Viitasaaren kaupunki ja Kehittämisyhtiö Witas Oy, Messupäällikkö Marko Kinnusen johdolla. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Nettitieto Oy.

Lisätietoja:
Kehittämisyhtiö Witas OyM
essupäällikkö Marko Kinnunen
puh. 044 577 6385, keksintojenviikko@witas.fi, www.keksintojenviikko.fi