Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Netti-TV:ssä perjantaina: Keksintöjä...

Nopola Newsin tuotantotiimi viettää perjantain 15.10 Viitasaaren upouudessa monitoimihalissa keksintöjen parissa. Suora lähetys alkaa klo 10.00


Lentopalloa, iltakoulua, keksintöjä...NopolaNews-TV - NopolaNews-nettiradioKoulutustilaisuus kirjanpitäjille

Yhteistyökumppanit

Katso lisäkuvat   

Lentopalloa, iltakoulua, keksintöjä...

10.10.2010 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Siinä Nopola Newsin alkavan viikon netti-/iptv-tarjontaa. Sunnuntaina 10.10.2010 klo 18.45 aloitetaan lentopallolla.

Kyky-Betset avasi kautensa riemastuttavalla voitolla ja käväisi nylkemässä Napapiirin Palloketut Rovaniemella. Toivottavasti sama meininki jatkuu tänä iltana kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Kalajokiset on tarkoitus fileerata ja savustaa makoisaksi suupalaksi eli vieraaksi saapuu tuttuakin tutumpi HU-Kalajoki. Ottelu alkaa klo 19.00, mutta jo varttia vaille ennen H-hetkeä Mansikka-Ahon Lasse kyselee joukkueiden ennakkotunnelmia.

Kevään jälkeen Nopola News / Kyyjärven mediamyllärit on edelleen panostanut merkittävästi lähetyksiin niin rahallisesti kuin teknisestikin. Tämäniltainen lähetys tehdään kuitenkin vielä entisen striimauspalvelimen kautta vaikka mylläreiden vuokraama oma palvelin jo verkossa pöriseekin. Se on sisäänajovaiheessa ja otettaneen käyttöön syksyn aikana. Vääntöä tuossa uudessa palvelimessa pitäisi riittää, sillä striimiä pakkaa kaksi huipputehokasta Intelin Xeon prosessoria ja parilla 1 gbps:n verkkokortilla mylly on runkoverkossa kiinni. Tallenteita varten huippunopeaa levytllaa uudessa palvelimessa on 5 teratavua, jota on tarvittaessa helppo kasvattaa kiinnittämällä uusia levyjä räkkiin. Striimin vahvuus on edelleen hieman vajaa 2 megaa, mutta kovasti mietitään etenkin sitä, miten myös megan "mokkulakansaa" voitaisiin laadukkaasti palvella. Suomessa kun näiden laadukkaiden ja nopeiden yhteyksien saaminen ei aina ole edes rahasta kiinni. Vaikka haluaisit, niin et vain saa.

Uusittu lähetyskone saapui Avecomilta tätä lähetystä silmällä pitäen tiukalla aikataululla torstaiaamuna, jolloin se samantien laitettiin kovaan testiin. Koneessa on uusin versio miksausohjelmasta, joka mahdollistaa monenlaisia uusia juttuja lähetyksiin. Koneessa on myös neljännen kameran käyttömahdollisuus ja Huhtalan Antero lupasikin tuoda omansa kokeiltavaksi, joten yksi uusi kuvakulma on luvassa illan otteluun. Neljännellä kameralla on tarkoitus välittää mm. yleisön tunnelmia ja reaktioita. Neljännen kameran lisäksi on hankittu Canopusin uusinta tekniikaa ja laite mahdollistaa esimerkiksi tietokoneen käytön kameran rinnalla. Toisin sanoen periaatteessa kaikki mitä tietokoneen näytöllä näkyy voidaan nyt myös ajaa katsojilla nähtäväksi. Aiemmin syksyllä Saksasta saapui parin tonnin arvoiset kuuloke-mikrofonyhdistelmät ja JamHub, joilla pystytään nyt paremmin pitämään yhteyttä ohjaajan ja kuvaajien välillä. Kyseiset laitteet ovat tuoneet kuvauksiin täysin uuden ulottuvuuden. Ihan kaikkia uutuuksia ei tietenkään paljasteta, mutta esimerkiksi pitkä erätauko kannattaa seurata tarkasti. Ensi viikolla on tarkoitus käydä tutustumassa Panasonicin etäohjattiviin robottikameroihin, jolloin kuvakulmat edelleen paranisivat. HD-tason lähetystäkin on jo testattu, mutta toistaiseksi pitäydytään vielä SD:n puolella.

Iptv- eli laajakaista puolella kehitystä on tapahtunut kevään jälkeen. Viidenneksi jakeluoperaattoriksi on mukaan liittynyt Kuuskaista Etelä-Pohjanmaalta. Kuuskaistan palveluihin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.kuuskaista.com  Kuuskaistan palvelussa on ensimmäistä kertaa käytössä ottelun verkkotallennusmahdollisuus ohjelmavalikon kautta. Lähiaikoina palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön myös muiden operaattoreiden kanssa. Entiset iptv-jakelijat Kasenet, PPO, Maxivision ja FunetAntenni pitäisivät olla edelleen iskussa.

Näillä eväillä siis aloitetaan Kyky-Betsetin kotiotteluiden lähetttäminen ja jo tässä yhteydessä voidaan välittää suuret kiitokset paikallisille yrityksille, joiden ansiosta lähtetykset voidaan edelleen toteuttaa asiakkaille veloituksetta.

Kuten otsikossa mainittiin, muutakin tarjontaa on luvassa. Maanantaina pysytellään koulukeskuksen tontilla, sillä luvassa on erittäin mielenkiintoinen kunnanvaltuuston iltakoulu, jossa pohditaan Kyyjärven tulevaisuutta. Edellisessä valtuuston kokouksessahan nykyinen kunnanjohtaja Matti Muukkonen totesi, ettei voi jatkaa Kyyjärven johtajana. Ilmoitus ja siihen liittyvä keskustelu löytyy nettiradiopainikkeen alta valtuuston kokouksista, johon lukuisat eri tiedotusvälineetkin ovat käyneet tutustumassa. Nähtäväksi jää ylittääkö seuraava lähetys uutiskynnyksen ja päästäänkö edelleen tekemään yhteistyötä Suomen merkittävimpien toimijoiden kanssa. Loistava esimerkki tästä uudesta toimintamallista löytyy oheisesta linkistä http://areena-beta.yle.fi/video/1316361 . Siinä kaikki varsinaisesta valtuuston kokouksesta nähtävät otokset ovat Nopola Newsin tuotantoa.

Loppuviikosta tuotantoryhmä matkaa Viitasaaren upouuteen monitoimihalliin. jossa käynnistyy neljäs valtakunnallinen Keksintöjen Viikko -messutapahtuma. Monet loistavat asiat ovat saaneet alkunsa pienestä "älynväläyksistä" ja nyt niitä on tarjolla Nopola Newsin kanavan katsojillekin. Luvassa on mielenkiintoisia haastatteluja sekä mm. Keski-Suomen Innosuomi 2010 osakilpailun palkintojen jako. Tänä vuonna Nopola News ei kuitenkaan ole kisassa mukana, vaikka eräänlalinen alansa pioneeri esimerkiksi juuri tällä iptv-saralla onkin.

Mutta tänään siis kaikki salin lauteille tai linjoille.