Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Yrjöllä oli 90-vuotisjuhla

8.11.2010 Olavi Vallivaara

Yrjö Peurasen 90-vuotisjuhla vietettiin perjantaina 5.11. Kivirannassa. Lapset järjestivät isälle hienot juhlat. Varsinainen merkkipäivä on 9.11.

Yrjö Peuranen on syntynyt 9.11.1920 Peuralinnan Haapalassa, jossa oli lapsuusvuodet ison sisarussarjan keskellä. Nuoruuden päivät kuluivat sotahommissa Laatokan luoteisrannalla, Karjalan kannaksella ja Valkeasaaressa. Yrjö on sotilasarvoltaan kersantti ja hän tietää, mitä on sotiminen puolustettuaan Isänmaata monen vuoden ajan. Rauhan tultua hän muutti Peuralinnan Myllyahoon avioiduttuaan Aino Tikkasen kanssa. Tästä liitosta syntyi kaksi lasta ja Aino kuoli jo 1949. Uuteen avioliittoon Yrjö meni Kaarina Haukirauman kanssa. Heille syntyi 6 lasta. Yrjö on hankkinut kovalla työllä elannon maanviljelyksen ja metsätöiden parissa. Metsätöissä hän oli Peuralinnassa ja muuallakin aina Jyväskylässä saakka. Nykyisin Yrjö ja Kaarina asuvat Kyyjärvellä.

Syntymäpäiväjuhlassa kuulimme Yrjön suvun vaiheita aina 1400-luvulle saakka. Kaustisilta esi-isät tulivat ensin Kyyjärven rannalle Järvenpäähän, johon jäi toinen veli ja toinen veli meni Peuralinnaan. Sukuun perhetynyt sukulaismies Pekka selvitteli Peurasen suvun mielenkiintoisia vaiheita, kirkkoherra puhui ja Pekka Turpeinen säesti hanurilla Pentti Pekkarisen sekä Helena Hietalaakson ja Arja Korpeisen lauluja. Yrjön vanhempi sisar 96-vuotias Sylvi Vaasasta oli juhlassa mukana. Toivotamme pirteälle Yrjölle yhäkin terveitä päiviä ja onnea sekä siunausta syntymäpäivän johdosta.