Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kiertoajelulla

8.11.2010 Juttuvinkki/Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Lokakuisena keskiviikkona lähti 10 pirteää ikäihmistä Oksan Esan bussilla katsastamaan kuinka Oikari, Kumpula, Saunakylä, Pölkki ja Noposenaho ovat vuosien varrella muuttuneet.

Mukana oli neljä asukasta Pienkodilta ja kuusi vanhusten rivitalolta.
Esa teki ensimmäisen lenkin leirintäalueen kautta Kauniston tielle ja siitä sitten suuntasimme Oikarin kylän kautta Kumpulaan. Kumpulan koululla meille oli luvattu, että voimme pitää kahvi tauon.

Kivirannan keittiö oli keittänyt kahvit termareihin ja ihanat pullat mukaan ym. tarjottavaa. Retkellä mukana oli myös kanttori Minna Erkkilä, jonka sinisistä lauluvihkoista lauloimme iloisia tuttuja lauluja. Kumpulasta matka jatkui Saunakylälle.

Mukana oli Saunakylän oma-poika Kuusisen Niilo, joka tiesi kertoa Saunakylän taloista ja asukkaista. Valkeisessa käännyttiin ympäri ja suuntasimme Kumpulan kautta Pölkkiin.

Lampisen Armas taas tiesi kertoa Pölkin talot ja asukkaat. Oli muuten Armaksen toive viime keväältä, että tällainen kierros olisi mukava joskus tehdä. Härkösen Tuula oli silloin käymässä Pienkodilla ja hän lupasi viedä asiaa eteenpäin.

Pölkin jälkeen kiersimme vielä Noposenahon kylän. Aina metsätaipaleitten kohdilla lauloimme Minnan lauluvihkoista lauluja.

Meidän matkan mahdollisti Kylätuvan naiset, jotka lahjoittivat matkarahat. Siksi tahdommekin kiittää lämpimästi:
-Kylätuvan naisia
-Esa turvallisesta kyydistä
-Minnaa kun olit mukana
-Armas Lampista
-Tuulaa kun otit asian vietäväksi eteenpäin, että matka toteutui.
Terveisin
Pirteät mukana olleet ikäihmiset sekä kotihoito.