Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kolme komiaa konserttia kotikirkossa

16.12.2010 Minna Erkkilä

Kulunut syksy ja tämä loppuvuosi on ollut vilkasta aikaa seurakunnan musiikkielämässä.

Marraskuussa eteläpohjalaiskuoro Kampraatti lauloi meille tuttuja hengellisiä lauluja ja muutamia tuntemattomampiakin. Kuorolaiset kehuivat kirkon akustiikkaa loistavaksi - minkä toki tiesimme ennestäänkin - ja yleisöä lämpimäksi ja vastaanottavaksi (sekään ei ole uutta). Heille kokemus oli niin mieluisa, että sanoivat haluavansa tulla tänne joskus uudelleen. Eräs kuorolainen totesi, että voi, miten hienoa olisi laulaa täällä joulukonsertti! Pidetäänpä mielessä ja palataan asiaan sopivassa yhteydessä.

Joulukuun alussa saimme sitten nauttia tuttujen kyyjärveläisten esittämästä musiikista. Tässä "Yleisön pyynnöstä" -konsertissa oli esiintyjiä niin paljon, että konsertille tuli pituutta toista tuntia. Kaikki halukkaat saivat laulaa ohjelmistoaan runsaslukuiselle kuulijakunnalle. Kuulimme niitä rakkaita vanhoja joululauluja, joiden sanat osaamme jo ulkoa, mutta myös uudempia, vielä hieman outoja lauluja. Siinä onkin tällaisen konsertin rikkaus, että ohjelmisto on yhtä monipuolista kuin esittäjätkin.

Vielä aivan kuin joulun odotuksen huipennukseksi saimme vieraiksemme Karstulan Mieslaulajat. Myös heidän ohjelmassaan oli vanhaa ja uutta. Erityisen odotettu oli vanha joulukuvaelma Tiernapojat, neljän upeaäänisen miehen esittämä vaikuttava näytelmä, jossa koko kuoro oli mukana lauluosuuksissa.
Murjaani kaikessa komeudessaan oli niin aidosti tummaihoinen, että vain nimi paljasti miehen kuitenkin karstuseksi.

Karstulan Mieslaulajat ansaitsevat erityisen lämpimän kiitoksen siitä, että he lauloivat konserttinsa hyväntekeväisyysmielessä. Ohjelmalehtisten myynnistä sai Kyyjärven veteraaniyhdistys mahtavan joululahjan, joka toivottavasti ilahduttaa jollain tavalla kaikkia oman kunnan veteraaneja.

Näiden musiikkitapahtumien järjestelypuolella touhutessa koen useinkin pientä pelkoa siitä, että mitä jos ilmoittelu ei tavoitakaan yleisöä tai tarjonta ei kiinnosta, eikä kuulijoita tulekaan paikalle. Näiden kolmen konsertin kohdalla on ainakin voinut todeta, että se pelko on ollut turha. Ilo ja hyvä mieli on ollut sydämessä, kun kirkko on täyttynyt kuulijoista. Lämmin kiitos siitä teille jokaiselle, jotka olette tulleet kuulolle. Teidän vuoksenne koetan järjestää jatkossakin kiinnostavia konsertteja. Ensi vuodelle on jo kaksi tapahtumaa sovittu, mutta niistä enemmän sitten tuonnempana.

Kuvassa on Karstulan Mieslaulajien konserttiin saapunutta väkeä. Yhteensä meitä oli kirkossa lähes 200 henkeä.