Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Herkkua on siinä monenmoista...

Ruokala Margit apulaisineen kattoi jouluruokailun perjantaina 17.12. Betsetin työmaaruokalassa 180 hengelle.


Sähköveijarit uusiin liiketiloihin JyväskylässäNäkyvyyttä ja kuuluvuutta...Tekstiili Matti ja Maija 25 vuotta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tekstiili Matti ja Maija 25 vuotta

10.12.2010 Jarmo Ahonen

Karstulan keskustassa on myyty laatuvaatteita menestyksekkäästi jo neljännesvuosisata.

Lahtisen Reetta touhuaa kovaa tahtia tiskin takana. Puhelin soi, uusia vaatteita tulee ja vanhoja lähtee. Myyjistä toinen on jossain vaateräkin takana vähintään yhtä touhukkaan kuuloisena. Olin paikalla tarkoituksella rauhalliseen vuorokaudenaikaan, mutta silti asiakkaita käy useampia. Yksi heistä, karstulalainen Mari, tuli etsimään jotain kivaa vaatetta konserttimatkaa varten. Mari on ihastunut Matin ja Maijan persoonallisiin, tummiin vaatteisiin ja käy usein ohikulkumatkalla selaamassa vaateräkkejä.

Karstulan keskustan ytimessä sijaitseva Tekstiili Matti ja Maija täytti tänä vuonna 25v. Reetta muistelee aikaa, jolloin hän päätti laittaa liikkeen pystyyn.
 
-Alunperin vaateliike piti olla väliaikaisratkaisu, kun en keksinyt koulujen jälkeen, mitä sitä alkaisi ihan oikeasti tekemään. Odotellessani päätin sitten perustaa vaatemyymälän, ja tässä sitä ollaan vieläkin.
 
Matti ja Maija ei ole tavallinen tusinavaateliike joita on Jyväskylässä joka nurkalla. Tänne tullaan varta vasten tietynlaisia vaatteita etsimään, jopa sieltä Jyväskylästä asti. Liikkeellä on oma vakiintunut asiakaskuntansa, joka hakee yleensä isomman satsin vaatteita kerralla. Osa paikkakuntalaisia, osa kesäkarstusia, osa vaan ihan jostain muualta.
 
-Jotkut, kauimpaa tulevat, hakevat yleensä useita vaatekertoja kerralla. Pyrimme yleensäkin asiakkaalle rakentamaan valmiin asukokonaisuuden, aina huivia ja koruja myöten.
 
Reetta on sitä mieltä, että erillisiä juhlavaatteita on turha ostaa kaapin perälle pölyttymään. Ennemmin kannattaa ostaa tyylikäs käyttövaate, joka kelpaa juhliin, mutta jota ei tarvitse jättää kaapin perälle arkenakaan. Laatu on myös tärkeää, ja vaatemallien kierto täytyy pysyä nopeana. Kovin kauaa samanlaista vaatetta ei kannata hyllyssä väkisin pitää.
 
Liikkeen käytössä ovat olleet samat tilat aivan alkuajoista lähtien: pieni mutta erittäin keskeisellä paikalla. Reetta mainitsee, että lisäneliöt eivät tietenkään olisi pahitteeksi, mutta paikkaa ei haluta vaihtaa. Toisaalta, saahan pienessä myymälässä asiakas paljon paremman kontaktin, kun myyjä on ikäänkuin kuuloetäisyydellä kokoajan. Asiakas voi sieltä pukukopista sukkasillaan huudella että "tuoppas tämmöstä ja tämmöstä".
 
25-vuotisjuhlan kunniaksi Reetta tarjosi lokakuun lopussa ilmaiskonsertin Karstulan kirkossa, jossa kuultiin nuoria artisteja ja laulajia paikkakunnalta ja vähän kauempaakin.