Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Siikonen ei ota virkaa vastaan, Nissinen ottaa

Kunnanhallituksen kokouksen päätöksiä. Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi, ettei Jukka Siikonen ota kunnanjohtajan virkaa vastaan.


Kyyjärvi tekee taloutensa tulokset viisinkertaisena muuhun maahan verrattunaJukka Siikosesta Kyyjärven kunnanjohtaja

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Netti-TV:ssä tiistaina: Kunnanvaltuusto

21.12.2010 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Tiistaina 21.12.2010 klo 19.00 kunnanvaltuuston kokous suorana lähetyksenä Kivirannasta ja kokeiluna ns. Liverapoilu.

Sosiaalisen median foorumeilla nykypäivinä varsin käytetty menetelmä on ns. Liverapoilu, joka tarkoittaa yhden tai useamman henkilön reaaliajassa kirjoitettamaa raporttia jostakin tapahtumasta. Välineinä käytetään yleensä Twitteriä tai Qaikua, mutta meillähän on tämä Nopola News. Nopolassa Liverapoilua on tosin käytetty jo ennen sosiaalisen median suomalaisen ajanlaskun alkua eli vuonna 2005. Tuolloin Matti Försti naputteli Kyky-Betsetin kotiotteluiden vaiheet piste pisteeltä suoran nettiradiolähetyksen lisäksi. Nykyisen Matti ei paljon ehdi Nopolaan rapoilemaan, sillä hän valmentaa Kokkolan Tiikereitä kohti Lentopalloliigaa. Terveiset Nopola Newsin ensimmäiselle Liverapoilijalle.

Mutta sitten varsinaiseen kokoukseen:

Ennen kokousta Tuula Härkönen ja Heini Törmälä esittelivät hyvinvointistrategian tämän hetkistä tilaa. Kuntalaisille suunnattu kysely lähtee liikkeelle lähiaikoina ja se tulee myös nettiin täytettäväksi. Seuraa Nopola Newsiä.

Talousarvion käsittely.

Käyttötalous:

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maija Uusisalo ja vt. kunnanjohtaja Maija-Liisa Immonen esittelivät talousarviota luvuittain. Entisiä tapetilla olleita polittiikkaohjelmia viedään eteenpäin, MasterPlan, työllisyys ja etenkin nuorten työllistäminen ja työllistyminen, hyvinvointistrategia jne.

Sivistyspalveluissa korostetaan seudullista yhteistyötä. Valtuutetut ottivat kantaa sivistyslautakunnan lakkauttamiseen, joka oli merkitty talousarvion perusteluihin. Lautakunnan olemassaolo koettiin kuitenkin tärkeäksi. Puheenvuoroja käyttivät mm. Johanna Humalajoki, Jaana Honkanen ja Ossi Tamminen. Lasse Kainu esitti visaisen kysymyksen substanssitoimielimestä, johon Maija-Liisa Immonen antoi vastauksen. Yhdyskuntapalvelut päätettiin myös toistaiseksi säilyttää. Talousarvion perusteluista siis poistettiin varsin sitovia ilmaisuja ja linjaukset määritellään yhteistyössä uuden kunnanjohtajan kanssa.

Jouko Huumarkangas selvitti kunnan ja Kyyjärven vuokra-asuntojen tilannetta ja uusien rivitalojen rakentamisen tämän hetkistä tilaa. Valtuustolle annetaan lisäselvityksiä asuntotilanteesta.

Keskusteltiin yleisestä taloustilanteesta. Kyyjärveä ei voitane pitää kriisiin taipuvaisena, vaikka ensi vuoden tulos on negatiivinen. Lasse Kainu kyseli valtionosuusuudistuksen perään. Maija Uusisalo ja Jouko Huumarkangas selvittivät näkemyksiään talouden tilasta ja ennusteista. Talousarvion toteutumaa tullaan seuraamaan tarkasti. Lasse Kainu kritisoi talousarvion negatiivista sävyä, sillä uusimpien ennusteiden mukaan kasvua on luvassa. Yltiönegatiivisuus päätettiin poistaa talousarvion perusteluista.
Jari Lautanen kertoi naapurikunnissa olevista käytännöistä, joilla pyritään tukemaan lapsiperheitä, vauvarahoista ym. vastaavista kokeiluista. Niiden tavoitteena on saada ja houkutella lapsiperheitä kuntaan. Kevennyksenä Lautanen kuitenkin jääväsi itsensä vauva-asioissa. Todettiin, että Kyyjärvellä tuetaan lapsiperheitä kotipalvelun kautta ja viime vuosina investointien kautta kunta on satsannut lapsiin. Eesimerkkeinä mainittiin Muksulan laajennus, resurssien lisäys, toiminta- ja liikuntapuiston rakentaminen ym. Juha Peltola puolestaan väläytti matkakorvauksen maksamista muualla töissä käyville.
Kunnanhallitus velvoitettiin tutkimaan eri tukivaihtoehtoja ja valmistelemaan asiaa. 

Lasse Kainu oli huolissaan sosiaali- ja terveyspalveluiden menojen kasvusta. Kyseessä olevat menot ovat ns. pakollsia menoja, joihin on vaikea vaikuttaa. Hyvinvointistrategiasta toivottiin apua tulevaisuudessa.

Valtionosuuksien arvioidaan olevan 4,4 miljoonaa euroa. Vuosikate noin 69.000 euroa. Tilikauden alijäämäksi arvioidaan noin - 476.000 euroa.

Lasse Kainu kysyi maaseutupalveluiden hallinon perään. Jouko Huumarkangas vastasi, että Kyyjärvi ostaa palvelut Karstulan kunnalta, joka puolestaan on suuntautumassa Viitasaari / Pihtipudas suuntaan. Tilanne kuitenkin elää.

Raimo Tamminen kyseli Kumpulan koulun myynnistä. Maija Uusisalo totesi, että valtuuston vahvistaman yleisen linjauksen mukaan kunta pyrkii eroon niistä kiinteistöistä, joita se ei toiminnassaan tarvitse eli myös Kumpulan entinen koulu on myynnissä.

Palettiin varattiin 72.000 investointirahoitusvarausta???.

Juha Peltola esitti valtuuston iltakoulun pitämistä Kyyjärven tulevaisuuteen liittyvistä asioista sen jälkeen kun uusi kunnanjohtaja on ottanut viran vastaan.

Investoinnit:

Kauno Viiru otti esille katuvalaistuksen lisäämiseen keskustassa, mikä oli esillä edellisessä valtuustossa. Keskusteluissa on ollut esillä mm. Harsunkankaantie, kaava-alueella pääteiden sivuhaarat. Suunnitelmaa peräänkuulutettiin ja sen kautta rahoituksen varaamista. Katuvalojen kunto puhutti valtuutettuja tuttuun tapaan. Lasse Kainu esitti kokonaisvaltaisempaa kaavateiden rakentamista eli tien rakentamisen yhteydessä rakennettaisiin myös valaistus. Idea sai kannatusta ja se esitettiin jatkovalmisteluun.

Muilta osin investointiosa ei herättänyt keskustelua ja se hyväksyttiin.

*********************

Kunnanvaltuusto merkitsi tiedoksi, että Jukka Siikonen ei ota kunnanjohtajan virkaa vastaan. Eino Nissinen puolestaan on ilmoittanut ottavansa.

Muissa asioissa Tapio Niskala kritisoi Saarikan ambulanssitoimintaa. Jouko Huumarkangas lupasi, että asia tutkitaan Saarikan hallituksessa.

*************

Ps. Liveraportti tarkentuu kysymysmerkkien osalta lähipäivien aikana.