Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Taimi Kirvesmäki saateltiin haudan lepoon

Taimi Kirvesmäki siunattiin viimeiselle matkalle lauantaina 18.12.2010 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kyyjärven kirkon seurakuntasalissa.Katso lisäkuvat   

Onni Takanen nukkui pois

29.12.2010 Olavi Vallivaara

Onni Takanen siunattiin keskiviikkona 29.12.2010 Kyyjärven hautausmaan kappelissa. Muistotilaisuus on hautauksen jälkeen Kivirannassa.

Onni Takanen syntyi Roosa ja Toivo Takasen toiseksi vanhimpana lapsena 12.6.1923 Pölkin "Kannassa". Ison perheen keskellä Onni varttui ja kävi koulun. Jo poikasena oli lähdettävä miesten töihin ajan tavan mukaan. Nuorella iällä isänmaan ääni kutsui sotarintamalle kuten vanhempaa veljeä Edviniäkin. Onni haavoittui taisteluissa ja kantoi sodan muistoja kuolemaansa saakka. Vuonna 1951 Onni vihittiin avioliittoon Saunakylän Lehtolasta kotoisin olevan Salme Ohrasen kanssa. Ensimmäinen yhteinen koti oli Onnin silloinen koti "Viertola" Pölkissä. Avioliitosta syntyi Raino poika. Onni rakensi taitavana miehenä Kyyjärven Honkalehtoon perheelle uuden kodin "Kivimäen", johon muutettiin v.1956. Onni toimi pitkään, 20 vuotta, Tapio-yhtiöllä puhdistus- kaivuhommissa. Panostajana hän oli Sinisen tien rakentamisen aikaan. Hän oli oppinut  räjäytystöihin Tapiolla työskennellessään. Kyyjärven kunnan palveluksessa Onni oli kirvesmies-ja muissa remonttitöissä. Onni oli ahkera ja työteliäs. Eläkepäivinään hän mielellään kohenteli kotiaan ja teki monenlaisia remontti-ja puhdetöitä. Kalastus oli Onnin mieliharrastus lapsuudesta saakka. Luonteeltaan Onni oli rauhallinen ja hyväntahtoinen. Lähemmäs 60-vuotta oli Onnilla ja Salmella yhteisiä vuosia. Yllättäen hän nukkui pois Karstulan sairaalassa 12.12.2010. Onnia jäivät kaipaamaan Salme puoliso, Raino ja Liisa, sisaret ja veljet sekä muut läheiset ja ystävät.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara ja kanttorina oli Minna Erkkilä. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa. Kirkkoherra piti muistopuheen, kanttori Minna Erkkilä lausui runon ja lauloi "Sotainvalidin virren". Tervehdykset ja adressit luki Christina Turpeinen yhdessä Sirkka Rintasen kanssa. Yhdessä laulettiin virsiä ja muisteltiin Onnia.