Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Päiväkerhoja ei haluta lopettaa

Kyyjärven seurakunnan lapsi-ja nuorisotyön johtokunta oli kokouksessaan yksimielinen, että päivä- ja perhekerhotyö on jatkossakin säilytettävä seurakunnan työmuotona.
Uusi johtokunta piti ensimmäisen kokouksen Pappilassa keskiviikko-iltana 23.2.


Ystävänpäivän kinkerit Kumpulan koulullaLuottamushenkilöt siunattiin tehtävään"Pakkaskinkerit" MulillaPeuralinnan kinkerit SaukollaKonevitsa-kvartetti Kyyjärven kirkossa"Kevättä Kynttelistä"Mielenkiintoinen VanhempainiltaKinkerit aloitettiin OikariltaTorstai-lehdestä löytyy kirkolliset ilmoitukset

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Peuralinnan kinkerit Saukolla

8.2.3011 Olavi Vallivaara

Anita ja Vilho Saukon koti täyttyi kinkerivieraista tiistai-iltana 8.2. Peuralinnan Lehtisaaressa.

Kinkereillä oli mukava ja iloinen tunnelma. Rippikoululaiset "vanhan tavan" mukaisesti antoivat lukunäytteen taidoistaan. Minna lukkari opetti virsiä ja kirkkoherra johdatteli "Pyhä" aiheeseen Raamatun ja katekismuksen avulla. Keskustelussa todettiin, että pyhä on katoamassa ihmisten elämästä. Toisaalta arkeen ja arkiseen elämään kaivataan pyhää, juhlahetkiä, kaiken arkisen ja tavallisen elämän keskelle.

Kinkerien lopulla keskusteltiin seurakunnan yhteisistä asioista. Kirkollisia ilmoituksia kaivattiin Viispiikkisessä - joskin säästön tarvekin ymmärretään. Epävirallisen tiedon mukaan Peuralinnassa asuisi tällä hetkellä 33 henkilöä. Väki vähenee pikkuhiljaa, mutta paluumuuttajiakin on. Muisteltiin suurta muuttoaaltoa Ruotsiin. Talvella 1956 lähti yhtäaikaa Ruotsiin linja-autolla monta perhettä. Ensi vuoden kinkerit päätettiin pitää Huumarkankaassa ja kirkkopyhä syksyllä. Illan loputtua Anita ja Katja tarjosivat meille maukkaita pöydän antimia, joiden yhteydessä käytiin tärkeät muut jutut - joista tässä yhteydessä ei tietenkään kerrota. Kiitoksia talonväelle ja mukana olleille!