Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Päiväkerhoja ei haluta lopettaa

Kyyjärven seurakunnan lapsi-ja nuorisotyön johtokunta oli kokouksessaan yksimielinen, että päivä- ja perhekerhotyö on jatkossakin säilytettävä seurakunnan työmuotona.
Uusi johtokunta piti ensimmäisen kokouksen Pappilassa keskiviikko-iltana 23.2.


Ystävänpäivän kinkerit Kumpulan koulullaLuottamushenkilöt siunattiin tehtävään"Pakkaskinkerit" MulillaPeuralinnan kinkerit SaukollaKonevitsa-kvartetti Kyyjärven kirkossa"Kevättä Kynttelistä"Mielenkiintoinen VanhempainiltaKinkerit aloitettiin OikariltaTorstai-lehdestä löytyy kirkolliset ilmoitukset

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Konevitsa-kvartetti Kyyjärven kirkossa

2.2.2011 Minna Erkkilä

Ensi maanantai-iltana kuullaan vähän harvinaisempaa laulumusiikkia, kun venäläinen Konevitsa-kvartetti esiintyy kirkossa.

Nimensä mukaisesti kvartetti muodostuu neljästä laulajasta. Lauluryhmä on perustettu v. 1992 Konevitsan saarella sijaitsevassa luostarissa, kun neljä nuorta muusikkoa ryhtyi kesäisin laulamaan luostarin kirkossa. Nykyisin mukana olevat laulajat ovat opiskelleet kuorolaulua Pietarissa ja alusta alkaen pyrkineet muodostamaan soinniltaan tasapainoisen kamarikuororyhmän.

Konevitsa-kvartetti on esiintynyt monilla festivaaleilla ympäri maailmaa. Nyt se on jo kymmenettä kertaa konserttikiertueella Suomessa. Heidän levyjään myydään paljon ja he ovat saaneet musiikkikriitikoilta erittäin myönteisiä arvioita.

Konsertin ohjelmisto on kaksiosainen. Se sisältää venäläistä ortodoksista  kirkkomusiikkia alkaen vanhoista luostarisävelmistä aina 1900-luvulla sävellettyihin teoksiin. Toisessa osassa kuullaan venäläisiä kansanlauluja ja mm. keisarillisen Venäjän armeijan lauluja ja marsseja, jotka neuvostoaikana unohtuivat täysin.

Kannattaa tulla kuulolle. Nyt on mahdollista päästä kokemaan sellainen elämys, jota ei aivan joka vuosi kuulla. Tervetuloa tutustumaan rikkaaseen venäläiseen kuorokulttuuriin ja korkeatasoiseen mieskvartettilauluun!

Kvartetin levyjä voi ostaa konsertin yhteydessä paikan päällä. Ohjelmatuloilla ja levymyynnillä rahoitetaan Konevitsan luostarin jälleenrakentamista.

Konevitsa-kvartetti esiintyy Kyyjärven kirkossa maanantai-iltana 7.2.2011 klo 19. Kirkkoon on vapaa pääsy. Ohjelmalehtisen hinta on 10 €.