Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kari Ruuska palasi sivistyksensä juurille

Jyväskylässä toimittajana ja viestintäyrittäjänä toimiva Kari Ruuska palasi sivistyksensä juurille eli ensimmäiseen kouluunsa viettämään 60-vuotisjuhliaan varsinaisen syntypäivän aattona 23.1.2011.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kari Ruuska palasi sivistyksensä juurille

28.1.2011 Kari Ruuska /Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Jyväskylässä toimittajana ja viestintäyrittäjänä toimiva Kari Ruuska palasi sivistyksensä juurille eli ensimmäiseen kouluunsa viettämään 60-vuotisjuhliaan varsinaisen syntypäivän aattona 23.1.2011.

Yllä kuvassa:Asta Mikkola toi terveiset 40 vuoden takaa.
Nurmijoen Eräkartanolle kerääntyi kuutisenkymmentä Karin sukulaista: varttuneimmasta päästä Martti-eno ja Aila sekä Asta-täti, veljet, serkkuja, omat lapset ja lastenlapset, tietenkin Tarja-vaimo sekä Tarjan sisaret jne. Monet perheineen. Iltapäivän aikana syötiin Margit Mäntysen (ja tyttöjen) taikomaa todella hyvää lohikeittoa ja juotiin kakkukahvit päälle.

Tietenkin pidettiin myös puheita ja laulettiin. Musiikista huolehti Amoroso eli päivänsankarin serkun Jukka Eteläkarin ja Erja Kurkilahden yhtye. Ääneen pääsivät myös Karin lapset: Ville puhui, kun ei kertomansa mukaan osaa laulaa, Matti ja Katariina lauloivat -arvosteluna mainittakoon, että Jukka tarjosi saman tien solistin paikkaa. Herkkien esitysten jälkeen kyyneltippa kimalteli useammankin juhlavieraan silmäkulmassa.

Omalla tavallaan lämmitti Karin ensimmäisen työnantajan Asta Mikkolan tervehdys. Kyyjärveläissyntyinen Asta toimi 70-luvulla jo edesmenneen miehensä Väinön kanssa paikallislehtikustantajana Jyväskylässä. Asta toi päivänsankarille Paikallislehtien liiton juhlamitalin vuodelta 1970: alkaa olla arvotavaraa, liittokin on vuosia sitten yhdistetty Sanomalehtien liittoon.

Asta muisteli miehensä tapaa ottaa nuori harjoittelija, lehtialasta tietämätön ylioppilaspoika vastaan: ”Tuossa on puhelin, tuossa kirijootuskone ja tuossa paperia. Ala poika töihin.”

Poika ryhtyi töihin, sai harjoittelun jälkeen opiskelupaikan Tampereen Yliopiston toimittajakoulutuksesta ja on Jyväskylän Ympäristölehden jälkeen toimittanut Keskisuomalaista, Aamulehteä, päätoimittajana Jämsässä ilmestynyttä Koillis-Hämettä jne. Tarja-vaimon kanssa 80-luvun lopulla perustettuun viestintäyritykseen, Tavukattiin Kari siirtyi päätoimisesti 1992. Mainos- ja viestintätoimistolla on asiakkaina kaupunkilehtiä sekä eri alojen yrityksiä ja yhteisöjä. Työntekijöitä on tänä päivänä 11, vuoden 2010 alussa Ky muuttui Oy:ksi ja yhtiön toimitusjohtajaksi nimitettiin Ville Ruuska. Muista pariskunnan lapsista Matti on näyttelijänä Savonlinnan Teatterissa ja iltatähti Katariina opiskelee kulttuurituottajaksi Humakissa.

Sivistyksen juurista vielä sen verran, että Koskimäen kylällä lapsuutensa viettänyt Kari Ruuska kävi koulua Nurmijoella yhden lukuvuoden, ensimmäisensä. Sen jälkeen kunta kuskasi koskimäkeläisiä Hokkalaan ja myöhemmin kirkonkylälle, mutta Kari jatkoi silloin jo koulutietään Alajärvellä keskikoulussa ja lukiossa. Sieltä se löytyi viereisestä pulpettirivistä Tarjakin elämänkumppaniksi, momentum taisi osua vuoteen 1969.

LÄMMIN KIITOS Margit Mäntyselle ja tytöille erinomaisista tarjottavista ja tarjoilusta.

Kiitos myös Kyyjärven Erämiehille ja Lassilan Matille tunnelmallisesta juhlapaikasta sekä Jukalle ja Erjalle musiikista.

Ja kiitos tietenkin kaikille vieraille mukanaolosta - Tehän teitte juhlastani juhlan. Myös Keski-Suomen Keskussairaalan Lastenosastojen Tuki ry lähettää kauttani kiitokset lahjoittajille, jotka noudattivat toivettani ja ohjasivat lahjarahat Lastulle. Toki  kaunis kiitos myös saamistani henkilökohtaisista huomionosoituksista.

Kari Ruuska