Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Korsukuoron ja Tenoriluutnantin hyväntekeväisyyskonsertti

Korsukuoron ja Tenoriluutnantin hyväntekeväisyyskonsertti Alajärvellä sunnuntaina 13.3 kelo 13.00 alkaen


MaalismaukkaitaTuohi taipuu moneksiIhminen IhmiselleBlenheim-pommikoneen matkassa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Ihminen Ihmiselle

1.3.2011 Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Pakina on Annikki Kujalan kirjasta "Sitä se on, sinisilmä"

Tässä tarinassa on kaksi päähenkilöä: mustat nahkasormikkaat ja juuri uudelle paikkakunnalle muuttanut, huolimaton naisihminen. Sivupersoonia on useita, kaikki mitä myönteisimpiä.

Nousin ruokatunnilla työkaverin autosta keskellä kirkonkylän raittia. Kävelin tien yli hoitamaan postiasioita.

Ulos tultuani huomasin käsineitteni kadonneen. Jäivät tietysti postin tiskille. Pikainen palaaminen ja virkailijan päänpudistus.

Työkaverin autoon kurkistin työpaikan pihassa. Ei sormikkaita. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi niitten putoaminen tielle autosta noustessani.

Menetetyt mitkä menetetyt, ajattelin ja istuuduin työpöytäni ääreen. Välittömästi soi puhelin. Postirouvan ystävällinen ääni kertoi juuri tulleen asiakkaan tuoman tiedon: vastapäisen liikkeen rappujen kaiteella oli mustat nahkasormikkaat.

Soitto liikkeeseen. Palvelualtis omistaja vakuutti ei lainkaan vaivaa koituvan, kun hän nostaa käsineet sisälle odottamaan työpäiväni päättymistä.

Viisi minuuttia myöhemmin kadottamani sormikkaat kävelivät työhuoneeseeni. Auttamishaluinen asiakas oli sattunut liikkeeseen ja poikkesi tuomaan ne perille asti.

Mitä opimme tästä? Että pikkupaikkakunnalla pelaa lähimmäisvastuu, huomaavaisuus, välittäminen. Hyvä mieli hykerrytti; näin pian olen osa yhteisöä. Ihminen ihmisten joukossa. Vastaanotettu ja hyväksytty.

Helppoa ja vaivatonta on kulkea välinpitämättömänä kanssaihmisen ohi. Mutta ihan varmasti saa itsekin hyvän mielen pientä vaivaa näkemällä, huolta kantamalla.