Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyöräilijät pitivät kevätkokouksen

Kyyjärven Moottoripyöräilijät ry on vanha jo 80-luvun alussa perustettu yhdistys, joka viime keväänä heräteltiin jälleen toimintaan. Maanantai-iltana pidettiin sääntömääräinen kevätkokous sekä suunniteltiin kevään ja kesän toimintaa.


Kalastus, sorsastus ja ravustus Kyyjärven kalastuskunnan vesialueella Kylätuvalla Tapahtuu!Metsolahiihto 2011Naurujoogaa Karstulassa ke 23.3.11 ja Retki käsityömessuille Jyväskylään 9.4.11

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kalastus, sorsastus ja ravustus Kyyjärven kalastuskunnan vesialueella

19.03.2011 Erkki Sorsamäki

Kyyjärven kalastuskunnan vuosikokous pidettiin Kyyjärven kunnanvirastossa 18.03.2011 klo 19.00

Kyyjärven kalastuskunta piti sääntömääräisen vuosikokouksensa Kyyjärven kunnanvirastossa, kuvassa hoitokunnan puheenjohtaja Juhani Vertanen avaa kokousta. 

Kyyjärven kalastuskunta päätti vuoden 2011 vesialueen pyynti- ja pyydysrajoituksista ohjeista sekä perittävistä maksuista.

Tärkeimmät päätökset:

Kyyjärven kalastuskunta on päättänyt pyynti ja pyydysrajoituksesta siten, että kuhan kutuaikana kesäkuu verkkokalastus on kielletty Kyyjärvessä ja Kirvesjärvessä. Kesä- ja  talvikalastuksessa pienin solmuväli on 55 mm. Muissa pienissä järvissä verkkokalastusrajoitus 1 verkko/ talous. Pienissä järvissä ei ole silmäkoko rajoitusta.

- yksikkömaksu nousee 3 euroon

- 30 metrin verkkoja saa olla enintään 3 kpl/talous tai 2 kpl 60 metrin verkkoa/talous

- uistelussa vaparajoitus vapoja saa enintään 4/ venekunta

Kalanpyydysten merkitseminen, lupien myyntihinnat -ja paikat, sekä muut ohjeet selviävät ao.linkistä

Kalastusohjeet v.2011

Kokouksessa käytiin vilkas keskustelu mm. hoitokalastuksen tarpeellisuudesta ja Kyyjärven veden tilasta. Kalastuskunta oli huolissaan veden tilasta. Vesi on tosi ruskeaa ja hiuetta nähtävissä. Hoitokalastusta päätettiin jatkaa. Kalasaaliille tulisi löytää hyötykäyttöä. Jos haaskoja perustetaan niitä ei niitä tulisi sijoittaa liian lähelle asutusta, koska  ne saattaa houkutella petoeläimiä, karhuja joista on haittaa asutukselle.

Kalastuskunnan järjestämä lohenonginta Harjunlammessa päättyy. Kalastuskielto päättyy 27.05.2011. Maanomistajan kanssa ei ole päästy sopimukseen toiminnan jatkamisesta.

Keskusteltiin ns. Taso-hankkeesta.Taso-hanke on Saarijärven reittiin liittyvää turvetuotannon ja metsätalouden vesiensuojeluhanke. Tavoitteena ravinne- ja kiintoainekuormituksen vähentäminen nykyisten vesiensuojelutoimien edistäminen ja uusien kehittäminen, hyvän kuormitusta koskevan tiedon tuottaminen. Erityisesti paneudutaan humusongelmaan.Toteutusaika on kolme vuotta, budjetti 2,1 milj. euroa. Hankkeen valmisteluista vastaa ELY-keskus, päärahoitusta haettu kolmesta ministeriöstä(YM,MMM ja TEM) muina osallisina alueen kunnat Vapo, Metsäkeskus ja Metsähallitus. Hankeesen on luvattu ympäristöministeriöltä 600 000 euroa, maa-ja metsätalousministeriöltä 450 000 euroa ja sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan työvoimaministeriö osallistuu yhden vuoden osalla ja summa olisi 50- 150 000 euroa. Virallisia rahoituspäätöksiä ei vielä ole.

Kyyjärven kunta teki jo aiemmin  Keski-Suomen Ely-Keskukselle aloitteen Kyyjärven kunnostustarveselvityshankkeen käynnistämestä, mutta siihen ei saatu rahoitusta. Hylkäävässä päätöksessä vedottiin suunnitteilla olevaan Taso-hankkeeseen ja mahdollisuuteen sen toteuttamiseksi tämän yhteydessä. Kyyjärven kunta on alustavasti lupautunut osallistumaan 15 000 eurolla Taso-hankkeen kustannuksiin.

Kokouksessa nousi esille toivomus, että hanke ei jäisi pelkästään tutkimushankkeeksi vaan siltä odotetaan konkreettisia toimia vesien tilan parantamiseksi.

Kokouksen tarkistettu pöytäkirja on yleisesti nähtävillä Kyyjärven kunnanvirastolla 24.3-25.3.2011 klo 10.00-15.00  välisenä aikana.