Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seiskat kävivät Kansallisoopperassa

18.3. Annika Mattila / perusopetus

Suomen Kansallisooppera juhlii 100-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi meidänkin koulun 7.-luokan oppilaat pääsivät katsomaan oopperaa Robin Hood keskiviikkona 16.3.2011, jolloin 1300 koululaista ympäri Suomea täytti Kansallisoopperan salin Suomen Kulttuurirahaston myötävaikutuksella.

Keskiviikkona 16.3. klo 5.30 seiskaluokkalaiset lähtivät koulun pihasta kohti Helsinkiä ja Kansallisoopperaa.  Muutama oppilas poimittiin kyytiin Honkalehdosta ja Saarijärveltä. Valvojina matkalla olivat luokanvalvoja Annika ja Jyväskylästä kyytiin noussut Siru. Linja-autossa oli muutaman ensimmäisen tunnin ajan melko hiljaista. Auringon noustessa väki kuitenkin piristyi.

Menomatkalla pysähdyimme Heinolan Tähtihovissa noin klo 9.30 syömään runsaan aamupalan ja hieman jaloittelemaan. Aamupalalla oli tarjolla leipää, jogurttia, puuroa, muroja, nakkeja, lihapullia, munakokkelia, omenoita, leikkeleitä, juustoa, kurkkua ja tomaattia. Maha täynnä matkaa oli mukava jatkaa.

Helsinkiin saavuimme hieman yhdentoista jälkeen. Ensimmäiseksi kuljettajamme J-P esitteli meille kaupunkia. Kiertoajellulla näimme esimerkiksi kalasataman, Mannerheimin ja Paavo Nurmen patsaan, Havis Amandan, Olympiastadionin, Kiasman, eduskuntatalon, Kansallismuseon, Finlandia-talon, presidentinlinnan ja vartiossa olevia sotilaita. Osuva kommentti kaupunkikierroksen yhteydessä oli jonkun heittämä: ”Täällä menee kyllä heleposti hukkaan.”

Kansallisoopperaan saavuimme noin 11.30. Jokaiselle oppilaalle jaettiin pieni tehtävä tarkkailtavaksi oopperan aikana ja jokaiselle jaettiin lippu. Väkeä oli todella paljon, seiskaluokkalaisia oli ympäri Suomea yli tuhat. Olimme eteläisin koulu, joka oli tullut sinne. Muita luokkia oli esimerkiksi Lapualta, Oulusta, Kajaanista ja Haukiputaalta.

Robin Hood –ooppera kesti väliaikoineen noin kolme tuntia. Se kertoi Robin Hoodista ja ilkeästä seriffistä, joka yritti tappaa Robinia ja tämän joukkoja. Väliajalla söimme mustikkapullaa ja joimme Herra Hakkaraisen vadelmalimsaa meille varatuista pöydistä muiden oppilaiden jonottaessa omia pulliaan. Tämän iloisen yllätyksen meille oli järjestänyt Betset oy, jolle haluamme antaa ison kiitoksen! Täydellä mahalla oli mukava siirtyä väliajan jälkeen seuraamaan oopperan toista osaa. Toinen puolisko olikin parempi kuin ensimmäinen. Siellä räjäytettiin ruudilla ja ammuttiin jousipyssyllä ja totta kai Robin Hood sai onnellisessa lopussa Marianinsa. Yksi parhaista asioista oopperassa olivat Nottinghamn seriffin kaksi suurta mustaa koiraa ja hienot lavasteet. Jokainen tuntui olevan tyytyväinen oopperan jälkeen, tosin yksi oppilas oli nukahtanut oopperan aikana – ehkä väsyneenä aikaisesta herätyksestä!

Oopperan jälkeen oli mahdollista tavata lämpiössä laulajia. Siru tapasi myös vanhoja tuttujaan vuosien takaa. Valtavasta tungoksesta selvittyämme lähdimme yhtenä ryhmänä kävellen linja-autoa kohti. Suuntasimme liikenneruuhkat välttäen kohti Lahtea. Lahdessa menimme kauppakeskus Trioon, jossa söimme ensin mäkkärissä ja sen jälkeen jokaisella oli noin puolitoista tuntia aikaa shoppailla mielensä mukaan. Mukaan tarttui t-paitoja, huppareita, ekosaippuoita – ja kynä. 18.15 suuntasimme kohti Kyyjärveä. Kaikki olivat tyytyväisiä ja tunnelma linja-autossa oli hauska, kun porukka lauloi ja nauroi huonoillekin vitseille.

Viimeinen tauko pidettiin Vaajakosken ABC:lla. Palokassa potkimme Sirun ulos linja-autosta ja kurvasimme pois paikalta renkaat kirkuen. Saarijärvellä jäi pois Noora ja loput jatkoivat matkaa Kyyjärvelle.  Matka oli kiva ja hauska, vaikkakin aika uuvuttava. Kaikki pääsivät kuitenkin ehjin nahoin kotiin. Kiitos kuljettajallemme J-P:lle!  Niin, ja ehkä se sitten on linja-auto, eikä dösä. Yritetään muistaa.

Noora Ruuska (+ muiden kommetteja)

Kuva: Tilla Peuranen