Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Viiden polven juhla

Aili Ruuska täytti 97-vuotta laskiaisena 8.3. Lämminhenkiset, mukavat ja historialliset juhlat suvun kesken vietettiin viikonloppuna Rinta-Kokossa.


Syntymäpäiväonnittelut Aili RuuskalleAnna on 90-vuotias

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Heimo Mäkinen 75 vuotta

23.3.2011 Liisa Niemi/Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Kyyjärvellä syntynyt ja Keravalla asuva Heimo Mäkinen täyttää 75 vuotta.

Heimo syntyi Vääräjärven talossa 23.3.1936 Julius ja Siiri Mäkisen perheeseen.
Lapsikatraaseen kuului yhdeksän lasta, Heimo oli heistä toiseksi nuorin.  Jo lapsuudessa Heimon elämää varjosti läheisten kuolemat.  Äiti ja Martti veli kuolivat keuhkotautiin vuosina 1941 ja 1942, Reino veli haavoittui sodassa ja kuoli ”omalla pontikkatehtaalla” v. 1947.   

Heimo on pinnistänyt elämässään kovan työn kautta insinööriksi. Vaikeiden kotiolojen ja kasvohalvauksen takia hän joutui keskeyttämään kansakoulun, jonka suoritti loppuun yhdeksäntoistavuotiaana Kokkolasta käsin Kyyjärven kirkonkylän kansakoulussa. Sitä ennen hän oli ollut jo neljätoistavuotiaana metsätöissä veljensä Kaunon kanssa Puukkoharjun ja Ristiharjun metsäkämpillä.  Kyyjärven rukoushuoneella Heimo kävi rippikoulun. Sitä varten hän kunnosti vanhan naisten polkupyörän, johon ei kuitenkaan löytynyt satulaa, polkeminen tapahtui ”rissassa” istuen. Heimo kertoo: ”Lähdin maailmalle viisitoistavuotiaana ilman alushousuja.”
Kaikkein kovinta oli metsurina Ruotsissa vuosina 1952 - 53, nälkäpakolaisena, kuten hän luonnehtii. Hentoluinen kuusitoistavuotias joutui kohtuuttomaan rasitukseen, hänen kaularankansa vahingoittui, ja kovat kivut ovat seuranneet elämää.

Kova elämä ei ole Heimoa lannistanut, sitkeänä ja peräänantamattomana hän pinnisti unelmiensa huipulle.  Hän suoritti Helsingissä iltakoulussa kauppa- ja keskikoulun putki- ja rakennustöiden ohella.  LVI-insinööriksi Heimo Mäkinen valmistui Helsingin Teknisestä opistosta v. 1968.  Hän työskenteli projekti- ja suunnitteluinsinöörinä insinööritoimistoissa, jonka jälkeen siirtyi asuntohallitukseen tarkastusinsinööriksi.

Huumori, raittius ja harrastukset, joita ovat tähtitiede ja lavatanssi, ovat pitäneet Heimon pirteänä näihin päiviin asti.