Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Viiden polven juhla

Aili Ruuska täytti 97-vuotta laskiaisena 8.3. Lämminhenkiset, mukavat ja historialliset juhlat suvun kesken vietettiin viikonloppuna Rinta-Kokossa.


Syntymäpäiväonnittelut Aili RuuskalleAnna on 90-vuotias

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Viiden polven juhla

8.3.2011 Olavi Vallivaara

Aili Ruuska täytti 97-vuotta laskiaisena 8.3. Lämminhenkiset, mukavat ja historialliset juhlat suvun kesken vietettiin viikonloppuna Rinta-Kokossa.

Viisi polvea on kuvassa. Aili, Ailin tytär Ansa, Ansan tytär Hanna, Hannan tytär Janni ja hänen kohta 3kk:n ikäinen Elmeri poika.

Aili on pirteässä kunnossa. Merkkipäivänä yhdessä laulettiin melko pienitekstisestä virsikirjasta Jeesuksesta laulan ja Päivä vain ja hetki kerrallaan. Monia päiviä on kulunut siitä, kun Aili syntyi Karstulan Pääjärven rannalla Riihimäen talossa, äitinsä kotona. Aili muisteli omaa lapsuuden kotia Ahoniemeä lämmöllä. Kansakoulu, Haapaniemen koulu, oli järven toisella rannalla. Aili kertoi tyttösenä koulumatkalla pudonneensa järveen, kun luistimilla mentiin kouluun. Koulutoverit pelastivat Ailin jäistä ja opettaja järjesti koululla kuivat vaatteet. Aili totesi, että Taivaan Isä ei silloin ottanut häntä pois, vaan on siunannut elämänpäiviä nyt jo 97-vuotta. Neitokaisena hän 1930-luvun alussa muutti perheensä mukana Kyyjärven Koskipäähän. Täällä hän tutustui Rintalan poikaan, Armi Ruuskaan ja heidät vihittiin avioliittoon. Avioliitosta syntyi lapsia, jotka ovat perustaneet perheet ja muuttaneet aikanaan eri puolille Suomea ja aina Kanadaan saakka. Aulikki tytär on jäänyt Kyyjärvelle ja jatkanut äidin työtä Matkustajakoti Rinta-Kokossa. Aili on tehnyt monta matkaa ulkomaille. Armi puoliso oli Kanadan Timeksissä töissä ja pisimmällä matkallaan Ailikin viipyi vuoden ja yhdeksän kuukautta Kanadassa. Nyt Aili nauttii vanhuudenpäivistä kotonaan Rinta-Kokossa, johon liittyy paljon mieluisia elämän päivien muistoja. Toivotamme Ailille Onnea ja siunausta merkkipäivänä ja tuleville päiville Taivaan Isän johdatusta!

Kuvat: Ulla Kemppainen