Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Jaakko Viertamo nukkui pois

Jaakko Viertamo saateltiin viimeiselle matkalle lauantaina 12.3.2011. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen seurakuntasalissa.Katso lisäkuvat   

Heikki Noponen nukkui pois

20.3.2011 Olavi Vallivaara

Heikki Valtteri Noponen siunattiin 2. paastoajan hautausjumalanpalveluksessa 20.3.2011 klo 10 Kyyjärven kirkossa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.

Heikki Valtteri Noponen syntyi Taina ja Alpo Noposen perheen kuudentena lapsena 11.12.1983 Nivalassa.  Heikillä oli onnellinen lapsuus ison sisarussarjan ympäröimänä. Perheen mukana hän muutti asumaan Kyyjärvelle seitsemän vuoden ikäisenä ja aloitti täällä peruskoulun. Peruskoulun käytyään hän kävi ammattikoulun Jyväskylässä hyvin arvosanoin ja jatkoi Tampereen tekulle. Oman perheen yritys Kyyjärvellä tarvitsi teknisesti lahjakasta ja tietokonehommat hallitsevan Heikin. Heikki työskenteli kuolemaansa saakka perheyrityksessä.

Uudenvuoden aikaan 2006 Heikki tutustui tulevaan puolisoonsa nivalalaiseen Anneen. Myöhemmin nuoret aloittivat seurustelun, kihlautuivat kesällä ja syksyllä heidät vihittiin avioliittoon Nivalan kirkossa. Aluksi Anne ja Heikki asuivat Oikarilla kahdessakin paikassa. Sitten rakennettiin oma koti Kyyjärven rannalle, jonne päästiin muuttamaan syksyllä 2008. Heikki uurasti kovasti rakennustöissä yhdessä Annen kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Venla, Sofia ja Sanni. Heikille lapset ja oma perhe olivat rakkaita. Hän oli luonteeltaan rauhallinen ja hyväntuulinen. Heikki oli Kyyjärven uudessa  kirkkovaltuustossa nuorin jäsen ja hän osallistui aktiivisesti Kyyjärven Rauhanyhdistyksen toimintaan. Heikillä oli nöyrä elämänasenne ja hän oli valmistautunut mahdolliseen poislähtöön täältä ajasta. Sen hän oli ilmaissut puolisolleen ja siksi piti omakohtaista uskomista  tärkeimpänä asiana. Heikki loukkaantui vakavasi leikkiessään lastensa kanssa omassa kodissaan. Hän menehtyi Jyväskylän Keskussairaalassa saamiinsa vammoihin ja nukkui pois 27 vuoden iässä 18.2.2011. Heikkiä jäivät kaipaamaan Anne puoliso lasten Venlan,Sofian ja Sannin kanssa, äiti ja isä, sisaret ja veljet perheineen, sukulaiset ja monet ystävät.

Heikin siunasi Kyyjärven kirkossa vihkipappi, khra Olavi Vallivaara, kanttorina toimi Minna Erkkilä ja hän johti myös kirkkokuoroa. Isä Alpo Noponen oli suntiona ja miehet lauloivat Heikin muistolle.

Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kyyjärven kirkossa.Kirkkoherran lisäksi Heikkiä muisteli Taina äiti, pastori Markus Tuukkanen, miehet, nuoret ja lapset lauloivat. Teemu Noponen ja Topi Liehu lukivat adressit. Säestykset hoiti kanttori Minna Erkkilä ja hän soitti myös lopuksi urkumusiikkia. Maa-ja kotitalousnaiset hoitivat tarjoilun seurakuntasalissa.

Anne Noposen perheen tukemiseksi on avattu tili Kyyjärven Osuuspankkiin 476500-10007836