Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon

Palmusunnuntaina muistellaan Jeesuksen tuloa Jerusalemiin. Hiljaisella viikolla seurataan joka ilta Kristuksen kärsimystietä, joka huipentui Pitkänperjantain ristintapahtumiin. Kotikirkkomme alttarilla oleva ristiinnaulittu Jeesus kutsuu meitä "ristin miehen" seuraan. Jeesus kärsi, kuoli ja ylösnousi meidän tähtemme.


Saisinko pankkikorttinne tunnusluvun ja sosiaaliturvatunnuksenne?Uusi koti siunattiin kinkereilläNuorille kesätöitäNaistenpäiväTerveisiä vankilastaHokkalan kinkerit PohjosellaRippikoululaiset keräsivät 404 euroa Yhteisvastuulle

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Terveisiä vankilasta

10.4.2011 Olavi Vallivaara

"Tervetuloa vankilaan!" toivottii Vaasan vankilan kanttori Pauli Mutka kyyjärveläiset vieraat sunnuntai-aamuna 10.4.2011 Vaasan vankilan kirkossa.

Jumalanpalveluksen toimitti Kyyjärven khra Olavi Vallivaara ja nuorten lauluryhmä. Kanttorina oli 32 vuotta vankilassa toiminut "temppelipelimanni" Pauli Mutka niinkuin hän omaa titteliään kuvasi. Hän säesti vankina olevaa "Henkkaa", joka myös lauloi jumalanpalveluksessa.  Jp:n jälkeen oli hartaushetki vankilaosastolla, jossa kirkkoherra puhui ja nuoret lauloivat. Kanttori toivotti nuoret tervetulleeksi uudelleen vankilaan, ei asukkaaksi, vaan esiintymään. Jos vankila puhuttelee vanhaakin miestä niin varmasti nuoriakin. Vankeja on eri ikäisiä, mutta paljon nuoria ihmisiä. Elämän yhteisiä pelisääntöjä kannattaa opetella jo nuorena. Vankila on huono oppikoulu niihin. Vaasan vankilassa oli sunnuntaina kirjoilla vajaat 100 vankia.

Kuva on Vaasan vankilan kirkosta. Nuorten seurana on kanttori Pauli Mutka. Vankilan kirkon alttarimaalaukset on tehnyt 1950-luvulla vankilassa ollut lappajärvinen vanki.