Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Suomenhevosratsujen laatuarvostelun karsinta

15.4.2011 Juttuvinkki/Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Suomenehevosratsujen laatuarvostelun karsinta Perhossa jo viidettä kertaa

Lauantaina 16.4.2011 järjestetään Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston maneesilla Perhossa Nuorten suomenhevosratsujen laatuarvostelun karsinta jo viidettä kertaa. Karsinnassa 3- ja 4-vuotiaat ratsunalut mittelevät kykyjään irtohypytyksessä ja askellajeissa. Parhaimmat pääsevät syksyllä Ypäjällä järjestettävään finaaliin.

Viime vuonna Perhon karsinnasta finaaliin päässeistä parhaiten pärjäsi 3-vuotias tamma Anisian Aamu, joka voitti kokonaiskilpailun. Viidenneksi kokonaiskilpailussa sijoittui myös Perhosta jatkoon pääsyt 3-vuotias ruuna Jatkolan Keikari.

Aluksi arvioidaan 3-vuotiaiden suomenhevosratsujen askellajeja ja hyppykykyä irtohypyttäen. Irtohypytyksessä hevoset juoksevat vapaana maneesiin rakennetussa kujassa esteitä hypäten. Vauhtia ja jännitystä siis luvassa! 3-vuotiaat palkitaan heti irtohypytyksen jälkeen noin klo: 12.

4-vuotiaiden ratsujen hyppykykyä arvioidaan laatuarvostelun karsinnassa myös irtohypyttämällä. Syksyn finaalissa ne hyppäävät jo ratsain. Irtohypytyksen jälkeen noin klo: 14 on väliaikaesitys: hevostenhoitajaopiskelija Heini Särmäkarin ohjaama ja suunnittelema 6 ratsukon katrilliesitys. Katrillissa ratsukot muodostavat erilaisia kuvioita musiikin tahdissa.

Katrilliesitys on ollut yleisön suosikki jo useana vuonna Laatuarvostelun karsinnassa ja syksyisessä elojuhlassa maaseutuopistolla. Lopuksi 4-vuotiaiden askellajeja arvioidaan 3 ratsukon ryhmissä. Ratsukot kävelevät, ravaavat ja laukkaavat tuomarin ohjeiden mukaan ja askellajit ja ratsastettavuus pisteytetään. Lopputuloksiin vaikuttavat sekä irtohypytyksen että askellajien pisteet. Tapahtuma päättyy 4-vuotiaiden palkintojen jakoon noin klo: 15.40.

Maneesilla toimii myös hevostarvikekirpputori, jonne halukkaat voivat tuoda tarpeettomaksi jääneitä hevosvarusteitaan myyntiin. Myyntinumeron voi varata etukäteen Anne-Mari Näsiltä p. 050 3239160. Hevostarvikekirppiksen vieressä on lapsiparkki, johon voi jättää lapset hetkeksi leikkimään pientä korvausta vastaan.

Halukkailla on mahdollisuus kärryajeluun klo: 10.30-12.30 ja talutusratsastukseen  klo 11-14. Lounas on tarjolla päärakennuksen oppilasruokalassa klo: 11-13 ja päivällinen 16-17. Maneesilla toimii koko päivän ajan puffetti.
Laatuarvostelun karsinta aloitetaan lauantaina klo: 10.00.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Lisätiedot: Marianne Hyyrynen (p. 040 8085058 email: marianne.hyyrynen@kpedu.fi)