Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

"Parasta oli trangialla keittää munia"

9.4.2011 Eevaliisa Hakola/ Kyypartio

Siinä kiteytettynä vastaus, kysyttäessä, mikä retkellä oli mukavaa.

Kyypartion siistii retkee sujui leppoisissa tunnelmissa. Sää suosi. Lähes koko retken ajan muistettiin vetää yhtä ystävyydenköyttä: auttaa kaveria, olla kiusaamatta ja siisti kielenkäyttö. Kypan puolijoukkueteltta pääsi kevät ulkoilulle kun 10 seikkailijaa ja kolme aikuista tarvitsi yösijaa. "Parasta oli trangialla ruuanteko, teltassa oli liian kuuma!" Kyllä, lämmin oli, olisko laadukkaat retkipuut vaikuttaneet asiaan? Kipinämikkona ollessani autoin kyllä pari kaveria makuupussin uumeniin, kun se kylmä tullee kuitenkin hetken päästä, jos on kuumissaan nukahtanut siihen pussin päälle. Osa seikkailijoista toimi kipinämikkona, kunnes viimeinenkin vaipui klo 01 höyhensaarille.

"Retkellä oli kivaa narusokkelo, jonka läpi mennään." Olin jo itsekin unohtanut miten hauskaa saadaan aikaan pelkällä köydellä. Muistuttakaa minua, että viimeistään kesäleirillä tehdään köysirata! Ja uusi sokkelo! "Kivaa oli kiipeily ja leikkiminen" Lipunryöstöä pelailtiin, osa halusi uusintaa pelille vielä ennen kotiinlähtöä.

Retkellä opittiin/kerrattiin asioita majoitteen pystytyksestä, haavan- ja nyrjähtäneen nilkan sitomisesta, puukon käytöstä, tulesta, nuotiosta... vain yhden eppanan telttapatjan nuotio söi...  Opittiin, että keitetty peruna pitää kuoria varoen ja ohuesti ottaa kuorta, jos halutaan, että syötävääkin jää. Ja että kuinka se trangia kootaankaan, mihin se polttoneste sieltä tulipesästä häviää? Ja että silmät pitää olla selässäkin, ettei peruuta vahingossa kuuman trangian päälle!

Naisenergialla putsaantui kaminan putket vai oliko se hormi vai savupiippu? Oikein tehty köytös kiinnittää tukevasti ja näppärästi erilaisia liitoksia yhteen. Kuhan keli hieman lämpenee niin koetetaan sitä A-pukkia Lintupuron ylitykseen.  Nythän te hienosti sitä "kuivaharjoittelitte"

Seuraavan kerran nähdään partion merkeissä tiistaina 19.4. klo 19.00 Hiljaisen viikon vaelluksen merkeissä. Tämä pieni hartaus korvaa kevään partiokirkkomme.

Joidenkin kanssa jo juteltiin Jyväskylän 7.5. (Laajavuori) Partiotaito kisasta. Näyttäisi siltä, että yksi seikkailija ja yksi sudari vartio saataisiin kasattua. Jos et ole vielä kertonut haluasi lähteä mukaan, tee se viimeistään nyt!