Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hoitokalastuksesta on ollut hyötyä Kyyjärven kalakantaan

15.04.2011 Erkki Sorsamäki

Näin arvioidaan juuri valmistuneessa Nopolanjoen- Kyyjärven kalataloudellisessa velvoitetarkkailussa v. 2010.

Nopolanjoen-Kyyjärven kalataloudellinen velvoitetarkkailu toteutetaan yhteistarkkailuna ja ohjelma perustuu viiden ympäristölupapäätöksen ehtoihin joissa määrätään millä tavalla toiminnan, että vesistö- ja kalataloudellisia vaikutuksia on tarkkailtava.

Toiminnanharjoittajina ympäristöluvan saajina  ovat mukana J & V Saukko Oy, Kyyjärven kunta, Vapo Oy ja Turvetuote Peat Bog OY. Tarkkailun on toteuttanut Jyväskylän yliopisto Ympäristöntutkimuskeskus.

Toiminnoista neljä on turvetuotantoa ja yksi jätevesien käsittelyä; jätevedenpuhdistamo. Turvetuotannon  vesistötarkkailut on tehty pisteittäin: Hirvijärvi, Vorspakanjoki, Nopolanjoki laskussa Kyyjärveen, Heinuanjoki Isonevan yläpuoli ja Nopolanjoki, Hirvijoen yhtymäkohdassa. Kyyjärven jätevesipuhdistamon vesistörtarkkailu on tehty Nopolanjokisuun kohdalta ja toinen piste vähän siitä pohjoiseen (kartta)

Tarkkailuohjelman mukaan Kyyjärvessä suoritettiin 5.-8.7.2010 verkkokoekalastus Lintuselällä, Salonsalmen, Kotkanniemen ja Lintusaaren rajaamalla alueella. Yhteenveto ja päätelmät löytyy raportissa sivulta 7. Raportissa todetaan, että Kyyjärven kalataloudellinen tila on verrattain hyvä. Siinä on otettu kantaa mm. Kyyjärvessä toteutettuun hoitokalastukseen. Kyyjärvestä on hoitokalastuksena poistettu kaikkiaan lähes 100 tonnia roskakalaa. Sitä on tarkoitus jatkaa ainakin vielä  tänä keväänä.

Nopolanjoen-Kyyjärven kalataloudellinen veltoitetarkkailuraportti löytyy kokonaisuudessaan oheisesta linkistä (Raportti)